31 Δεκεμβρίου 2014

Η αρχαία Λειτουργία των Αποστολικών Διατάξεων στην Κατερίνη







Η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών (ή Διατάξεων) τελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου της ενορίας Αγίας Άννης Κατερίνης.
Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κλήθηκαν τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς δόθηκε έντονα εκπαιδευτικός και επιμορφωτικός χαρακτήρας. Έτσι, το εκκλησίασμα απαρτιζόταν από κατηχητές, στελέχη πνευματικών κέντρων, ιερόπαιδες, αναγνώστες και φοιτητές που βρέθηκαν στην Κατερίνη για τις εόρτιες διακοπές.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κείμενο και την ιστορία της αρχαιοπρεπούς αυτής Λειτουργίας που διασώζει προφανώς τον παλαιότερο τρόπο τελέσεως του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ένθερμη και αξιομίμητη πίστη των πρώτων Χριστιανών, που γέννησε την έντονη ανάγκη για συχνή μετάληψη του σώματος και του αίματος του Χριστού και την κοινή προσευχή.
Μετά τη Θ. Λειτουργία, παρετέθη δείπνο σε όλο το εκκλησίασμα, όπως γινόταν στην πρωτοχριστιανική Εκκλησία με τις «Αγάπες». Εκεί ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους νέους και τις νέες τις Ιεράς Μητροπόλεως για διάφορα πνευματικά θέματα, μελλοντικές διοργανώσειςκαι προοπτικές ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητος.
Τέλος, ευχαρίστησε τους κατηχητές, τους ιερόπαιδες και γενικότερα όλα τα στελέχη, για τη σημαντική βοήθεια που παρέχουν στην άσκηση του κατηχητικού, λατρευτικού και ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας, προσδίδοντας με τον νεανικό ζήλο τους νέα ώθηση στα εκκλησιαστικά πράγματα της Πιερίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !