31 Δεκεμβρίου 2014

57 κλοπές – διαρρήξεις σε κατοικίες στη Χαλκιδική και 2 στην Πέλλα από δύο 22χρονους




Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, σπείρα που εμπλέκεται σε πλήθος κλοπών –διαρρήξεων και ληστειών σε κατοικίες σε διάφορες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 21 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστεία.




Όπως προέκυψε από την αναλυτική προανακριτική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, οι παραπάνω ενεργώντας από κοινού, από αρχές Ιουλίου διέπραξαν συνολικά 62 κλοπές στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα:
57 κλοπές – διαρρήξεις σε κατοικίες στη Χαλκιδική,
3 κλοπές στη Φλώρινα, καθώς και
άλλες 2 κλοπές στην Πέλλα.

Είχαν αφαιρέσει μεγάλο αριθμό από ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, χρήματα και άλλα αντικείμενα, ενώ συνήθιζαν να αφαιρούν οχήματα προκειμένου να διαφύγουν με αυτά και να μεταφέρουν τη λεία τους.

Επίσης, προέκυψε ότι οι παραπάνω μαζί με 2 ακόμη ομοεθνείς τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, εμπλέκονται σε ένοπλη ληστεία που έγινε το Σεπτέμβριο του 2014 σε οικία που διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων στην Ευξεινούπολη Βόλου, όπου αφού τους έδεσαν και τους φίμωσαν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο στον Αλμυρό Βόλου, διέρρηξαν ακόμη μία οικία, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από 16χρονη, την οποία ο 22χρονος απείλησε με λοστό, αφαιρώντας με αυτό τον τρόπο κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας περίπου 6.000 ευρώ.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά τα 150.000 ευρώ, ενώ μέρος αυτών βρέθηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους του.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !