31 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ




Ο Σύνδεσμος Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους (Σ.Ι.Μη.Κ.), όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησε από 29 έως 30 Δεκεμβρίου την καθιερωμένη εκδρομή για τα μέλη του.
Στην εκδρομή συμμετείχαν 50 κληρικοί, πρεσβυτέρες και συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, με
επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.
Η εφετινή εκδρομή εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 30 ετών Αρχιερωσύνης του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου.
Την πρώτη ημέρα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, όπου η ομάδα έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο και συνεργάτες του.
Τη δεύτερη ημέρα, οι εκδρομείς μετέβησαν στο χωριό Βέλο Κορινθίας, όπου βρίσκονται οι τάφοι των συγγενών του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου. Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιο, με τη συμμετοχή και κληρικών από την Κατερίνη και την Κόρινθο. Στη συνέχεια, τελέστηκε μνημόσυνο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, ο οποίος στο μεταξύ αφίχθη στο Βέλο.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Απόστόλου Παύλου Κορίνθου και στην Αρχαία Κόρινθο, όπου βρίσκεται το Βήμα του Γαλίωνος, εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο, όπου ο Απόστολος των Εθνών κήρυξε στους Κορινθίους το Ευαγγέλιο του Χριστού και ίδρυσε την τοπική αποστολική Εκκλησία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κορίνθου και τους συνεργάτες του για την ευμενή υποδοχή και φιλοξενία που παρείχε ο ίδιος και τα στελέχη της τοπικής Μητροπόλεως στους εκδρομείς. Τόνισε, μάλιστα, ότι όχι μόνον ο Απόστολος των Εθνών Παύλος αποτελεί συνδετικό παράγοντα μεταξύ Κατερίνης και Κορίνθου, αλλά και ο Γέροντας Μητροπολίτης κ. Αγαθόνικος, καθώς η Κορινθία αποτελεί την εκ μητρός γενέτειρά του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !