3 Δεκεμβρίου 2014

Το χωριό που ζουν μόνο γυμνιστές

Είναι ένα χωριό σίγουρα διαφορετικό από τα άλλα. Το χωριό που ζουν μόνο γυμνιστές στηΒρετανία άνοιξε τις «κουρτίνες» του στο φωτογραφικό φακό και δείχνει πώς είναι να ζεις στα πρότυπα των… πρωτανθρώπων.

Το χωριό ονομάζεται Spielplatz και έχει πάρει το όνομά του από τη γερμανική γλώσσα, στην οποία σημαίνει «παιδική χαρά». Πρόκειται για τον παλαιότερο οικισμό γυμνιστών, που εδώ και 85 χρόνια διατηρεί την ιδιαιτερότητά του στο Μπρίκετ Γουντ του Χαρτφορντσάιρ.
Η ζωή των κατοίκων, που είναι όλοι τους γυμνιστές, κυλά καθημερινά όπως και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη ή χωριό του κόσμου. Με μόνη διαφορά ότι δεν έχουν εντάξει στη… ρουτίνα τους τα ρούχα.
gimnistes6
Οι γυμνιστές πλένουν τα αυτοκίνητά τους, διασκεδάζουν και πηγαίνουν για τα ποτά τους σε μπαρ, βγάζουν τα κατοικίδιά τους βόλτα.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, «δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τους φυσιολογικούς ανθρώπους, απλά κυκλοφορούμε γυμνοί».
Η κόρη του ανθρώπου που ίδρυσε το Spielplatz, Iseult Richardson, 82 ετών, εξηγεί ότι όλοι οι κάτοικοι ζουν φυσιολογικές ζωές. «Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους γυμνιστές και τους ανθρώπους που κυκλοφορούν στους δρόμους. Ζούμε φυσιολογικά. Είμαστε απλά πολύ τυχεροί γιατί μένουμε σε ένα καταπληκτικό μέρος».
Για την… ιστορία, όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί το χωριό με τους γυμνιστές, δεν είναι υποχρεωμένος να ασπαστεί την… κοσμοθεωρία τους. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι θα νιώσει αρκετά άβολα εάν φοράει τα ρούχα του ανάμεσα σε μερικές δεκάδες γυμνιστές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !