3 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ


Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την πρώτη εγκατάσταση προσφύγων στη Δυτική Θεσσαλονίκη (1914, Σταυρούπολη) με θέμα «Δυτικά της Θεσσαλονίκης, 100 χρόνια μετά.
Μνήμες, Δρώμενα» διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου 2014.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014  στις 10.30 το πρωί στο Δημαρχείο του Δήμου Παύλου Μελά με τα εγκαίνια δύο φωτογραφικών εκθέσεωνΠρωτοσέλιδα Εφημερίδων Εποχής» από τη συλλογή του Κώστα Νίγδελη  και η έκθεση φωτογραφίας «Δι’ Εγκαταστάσεως 1914»)  οι οποίες θα πλαισιωθούν με ζωντανή μουσική από το μουσικό σχήμα «Πριν και Μετά» .
Στη συνέχεια, στις 11 το πρωί της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου 2014  διοργανώνεται ημερίδα με τίτλο «Πτυχές της Ιστορίας της Δυτικής Θεσσαλονίκης» στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι εξής (με σειρά παρουσίασης) :  η Παρασκευή Κούρτη, Υπ. Δρ. του Α.Π.Θ και  Προϊσταμένη του Τμήματος Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Παύλου Μελά, ο Σπύρος Λαζαρίδης, εκπαιδευτικός-συγγραφέας, ο Κυριάκος Στ. Χατζηκυριακίδης, δρ. Ιστορίας Α.Π.Θ. και Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, ο Κώστας Νίγδελης, εκπαιδευτικός-συγγραφέας και διευθυντής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και ο Κώστας Κούρτης, εκπαιδευτικός-συγγραφέας και στέλεχος του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης.
Την ίδια ημέρα στις 13.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Σκαλίζοντας το Χρόνο», μία φωτογραφική αναδρομή στα 20 χρόνια της Φωτογραφικής Λέσχης «Όψεις» του Δήμου Παύλου Μελά.
Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στις 6 το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη θα πραγματοποιηθεί προβολή  με θέμα «Κινηματογραφώντας την τρίτη ηλικία» σε επιμέλεια του κινηματογραφιστή Γιώργου Κετσιακίδη. Θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικές δράσεις από μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά, με πρωτοβουλία της κας Βιργινίας Αρβανιτίδου, υπεύθυνης πολιτιστικών θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η  βραδιά  θα κλείσει με ρυθμούς jazz,  από το μουσικό σχήμα “West Side Ensemble”.
Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι, το τριήμερο των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μονής Λαζαριστών, με τη διοργάνωση εργαστηρίου - Workshop δημιουργίας και φαντασίας από τον Επίκουρο Καθηγητή Εικαστικών Τεχνών-Ψηφιακής Εικόνας της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Θανάση Πάλλα και από φοιτητές της Σχολής. Το αποτέλεσμα των εργασιών θα οδηγήσει στο σχεδιασμό του νέου λογότυπου (logo) του Δήμου Παύλου Μελά.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2313 302801 και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Παύλου Μελά:  www.pavlosmelas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !