30 Νοεμβρίου 2014

Φωκικός -Ηρακλής 0-1

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα του και δεύτερη τέτοια στην έδρα του γνώρισε ο Φωκικός σήμερα το απόγευμα από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Ηρακλή, με σκορ 1-0.
Ήττα που κρατάει την ομάδα της Άμφισσας στον βυθό της βαθμολογίας και δυσκολεύει
περαιτέρω τη φετινή προσπάθειά του να παραμείνει στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, το οποίο αναμένεται ιδιαίτερα αναβαθμισμένο τη νέα σεζόν.
Ο αγώνας, που μεταδόθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από τον OTE TV, διεξάχθηκε μπροστά σε λίγο κόσμο συγκριτικά με άλλα ανάλογης σημασίας παιχνίδια του πρόσφατου παρελθόντος. Λιγότεροι από 500 θεατές παραβρέθηκαν στο Στάδιο της πόλης, εκ των οποίων 30 εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη. Παρών στην αναμέτρηση ήταν και ο προπονητής Θύμιος Γεωργούλης, παλιός ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου Αθηνών και άλλοτε τεχνικός του Φωστήρα και του Βύζαντα Μεγάρων, πιθανός νέος προπονητής του Φωκικού, ο οποίος παρακολούθησε το ματς μαζί με τον μέχρι πέρσι ιδιοκτήτη του Βύζαντα, Σωτήρη Μαυρονάσιο.
Ο Γιάννης Λύτρας διαφοροποίησε το σύνηθες σχήμα που παρέτασσε ο Γιώργος Μαραντάς κάτα μία θέση, ξεκινώντας τον Ντάμπο στα χαφ αντί του Καρυπιάδη. Ο Φωκικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι σε ένα ισορροπημένο πρώτο εικοσάλεπτο και προσπάθησε να απειλήσει τον Χουάντερσον. Πίεσε ψηλά, βγήκαν συνδυασμοί, κυρίως στο τρίγωνο Μουστάκη-Καλλέργη-Ντάμπου, αλλά, παρόλο που έφτασε 2-3 φορές κοντά στο γκολ, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Από την άλλη ο Ηρακλής δικαιολόγησε τη φετινή φήμη που τον συνόδευε, είχε καλή κυκλοφορία, ανάπτυξη από τα άκρα και προσπάθησε να βγει γρήγορα στις αντεπιθέσεις, χωρίς, όμως, τη μεγάλη φάση, μιας και η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν αποτελεσματική, απόρροια καλού διαβάσματος του τρόπου παιχνιδιού του από το συγκρότημα της Άμφισσας. Από το 25΄ και μετά, ωστόσο, η μεσαία γραμμή του Φωκικού άρχισε να φανερώνει τις φετινές της παθογένειες στην κατοχή και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό που έδιναν κυρίως οι Ρομάνο και Ιντζόγλου για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Από κάπου εκεί προήρθε και το τέρμα που χώρισε τις δύο ομάδες και ανέκυψε από διπλό λάθος των γηπεδούχων. Αρχικά, ο Σαϊνέ παραχώρησε ένα μάλλον αχρείαστο φάουλ έξω από την περιοχή του Φωκικού και εν συνεχεία στην εκτέλεση του Περόνε η λάθος τοποθέτηση του Τσεκρέζι έφεραν το 0-1 στο 32΄.
Στην αρχή της επανάληψης χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ισοφάριση. Σε στημένη μπάλα και γέμισμα στη μικρή περιοχή ο Καλλέργης χάθηκε από τα μαρκαρίσματα, αλλά η εξ επαφής προβολή του σταμάτησε πάνω στο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων. 10 λεπτά αργότερα ο Γιάννης Λύτρας αντικατέστησε τον Καλλέργη περνώντας τον Γεωργουσόπουλο, που έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα της Άμφισσας. Ο Ηρακλής οπισθοχώρησε, είτε γιατί τον βόλευε το διαμορφωθέν αποτέλεσμα είτε γιατί δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, εξ αιτίας και της πολυήμερης αγωνιστικής απραξίας και αρκέστηκε στο να αναχαιτίσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων, στοιχείο στο οποίο ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά, καθώς δεν επέτρεψε τη δημιουργία πολλών φάσεων μπροστά από τον Χουάντερσον, αφήνοντας στον Φωκικό τη φλύαρη και ανούσια υπεροχή. Παράλληλα, έπαιξε άριστα το παιχνίδι των καθυστερήσεων, σπάζοντας τον ρυθμό του Φωκικού σε πολλές διαθέσιμες ευκαιρίες. Εκτός από τη φάση του Καλλέργη, οι γηπεδούχοι έφτασαν άλλη μια φορά κοντά στο γκολ, όταν στο 68΄ ο Γεωργουσόπουλος άδειασε 3 παίκτες των φιλοξενουμένων, αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ. Μοιραία, ο Φωκικός έμεινε για 2ο συνεχόμενο ματς μακριά από το γκολ χάνοντας άλλο ένα παιχνίδι.
Συμπερασματικά, η ομάδα της Άμφισσας έβγαλε πάθος και δύναμη στο παιχνίδι αυτό, έδειξε μικρά σημάδια βελτίωσης στο παραγωγικό παιχνίδι, αλλά, ταυτόχρονα, έδειξε και τα όριά της. Είναι προφανές ότι για την αναστροφή της δυσχερούς κατάστασης που έχει σχηματοποιηθεί θα χρειαστούν σημαντικές κινήσεις χειρουργικής ακρίβειας. Χρόνος υπάρχει, καθώς ακόμα το πρωτάθλημα έχει πολύ... στροφιλίκι για όλες τις ομάδες.
Αρχικά, θα πρέπει να κλείσει σύντομα το θέμα του προπονητή, καθώς η μακρά αναζήτηση του διαδόχου του Γ. Μαραντά στέρησε από την ομάδα όλο το διάστημα της αποχής που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την προσαρμογή του νέου κόουτς στις απαιτήσεις της ομάδας. Και βέβαια, στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου να προστεθούν 2-3 μονάδες κυρίως για το μεσοεπιθετικό παιχνίδι του, αφού πρώτα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια αποκόμισης όσο γίνεται περισσότερων βαθμών στο διάστημα που μεσολαβεί ως τη χριστουγεννιάτικη διακοπή. Και, οπωσδήποτε, να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη στη διαδικασία επιλογής νέου προπονητή και μεταγραφικών προσθηκών. Γιατί, αλλιώς, "σαν έτοιμος από καιρό, αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις"...
Φωκικός (Γ. Λύτρας): Τsekrezi, Μουστάκης, Παπαδόπουλος, Ρεβυθόπουλος, Καντούτσης, Saine, Σκαρίμπας (89΄ Καρυπιάδης), Χαριτίδης, Καλλέργης (60΄ Γεωργουσόπουλος), Gacesa, Ντάμπος (82’ Ευαγγελιδάκης)
Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ρομάνο (90΄ Κυριακίδης), Πασάς (63΄ Τσιλιανίδης), Σιατραβάνης, Περόνε (75΄ Περόνε)
amfissaface

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !