9 Οκτωβρίου 2014

Έναρξη κοινωνικού φροντιστηρίου στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με θετικές προϋποθέσεις και διάθεση για σκληρή δουλειά από όλους μπαίνουν στον τρίτο χρόνο ζωής τους τα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές των τριών τάξεων του λυκείου.

Η λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2014-2015 ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 13 Οκτωβρίου με τους μαθητές από τις Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης και Πεύκων, ενώ ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα προστεθούν και τα αντίστοιχα τμήματα στη Δ.Ε. Συκεών.
Όλα δείχνουν ότι και η νέα ακαδημαϊκή περίοδος θα είναι δημιουργική, δεδομένης και της θερμής υποστήριξης του θεσμού από 31 εθελοντές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν να ενισχύσουν φροντιστηριακά 85 μαθητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την περσινή σχολική χρονιά λειτούργησαν 41 τμήματα για συνολικά 140 μαθητές της Α΄ τάξης (68 μαθητές), της Β΄ (55 μαθητές) και της Γ΄ τάξης (17 μαθητές) λυκείου, με 35 εθελοντές εκπαιδευτικούς και 4 γραμματείς, ενώ το 80% των τελειόφοιτων (οι 8 από τους 11) πέτυχαν να εισαχθούν σε σχολές της επιλογής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών επαναλαμβάνει τις ευχαριστίες της προς τους εθελοντές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι είτε τελειόφοιτοι και απόφοιτοι πανεπιστημίων είτε νυν και συνταξιούχοι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και η βοήθεια των οποίων στην υλοποίηση αυτής της κοινωνικής δράσης είναι καθοριστική. Παράλληλα, εύχεται καλή χρονιά σε όλους τους μαθητές δεσμευόμενη να παραμείνει δίπλα τους σε κάθε τους ανάγκη, ενώ το ίδιο καθήκον διατηρεί και απέναντι στους γονείς που αγωνιούν να εξασφαλίσουν το καλύτερο για τα παιδιά τους αλλά αδυνατούν οικονομικά να καλύψουν δίδακτρα ιδιωτικών φροντιστηρίων.

Σε εξέλιξη αιτήσεις-εγγραφές
Τα τμήματα των Εργαστηρίων Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα λειτουργούν καθημερινά, με μεσημεριανό και απογευματινό ωράριο, στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων, στο 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης και το 2ο Λύκειο Συκεών.
Οι εγγραφές μαθητών και οι αιτήσεις ένταξης εκπαιδευτικών συνεχίζονται όλο το χρόνο.  Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν ή να επισκέπτονται το Γραφείο Παιδείας του δήμου:
·        Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313 329500 (εσ. 558, 559, 577), fax: 2310 615034

e-mail: kritikopoulou.katerina@n3.syzefxis.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !