9 Οκτωβρίου 2014

Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς"


Στο κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Έδεσσας, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 τιμήθηκε η γιορτή του Αγίου Θεοδώρου Γαβρά, που η εκκλησία μας τιμά στις 2 Οκτωβρίου, από τον Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς».

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού σχολείου Έδεσσας όπου ο σύλλογος παρουσίασε ποντιακούς χορούς από το γυναικείο τμήμα και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις. Παρόντες στην εκδήλωση εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, η Αντιδήμαρχος Κατσάρα Μαρούλα και πλήθος κόσμου.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την διαφωτιστική ομιλία του Νίκου Γαβρά, προέδρου της Αδελφότητας Γαβράδων που εδρεύει στην Αθήνα, με θέμα «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς ένας εθνομάρτυρας του γένους». Ενώ η Ενοριακή χορωδία του Αγίου Δημητρίου με χοράρχη τον Αβεσσαλώμ Κιζιρίδη, ταξίδεψε τους παρευρισκομένους με τραγούδια του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Απαγγελίες ποιημάτων από μέλη του Συλλόγου και η ανάγνωση αποσπάσματος από το βιβλίο, έκδοσης του συλλόγου του 1972, με τίτλο «ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», συμπλήρωσαν την εκδήλωση.
Το ΔΣ του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κ. Νίκο Γαβρά, την Ενοριακή χορωδία και τον κ. Αβεσσαλώμ Κιζιρίδη, τους μουσικούς που συνόδεψαν τα τραγούδια της χορωδίας, τον Δ/ντη και τον Υποδ/ντη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας τις κυρίες του συλλόγου για τον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν, και όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !