9 Οκτωβρίου 2014

Έχουμε υποχρέωση να καταγγείλουμε διεθνώς την τουρκική προκλητική καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου

Η Τουρκία αφού έχει εξασφαλίσει de facto την διεθνή ανοχή ή ένοχη σιωπή για την εισβολή των στρατευμάτων της και την κατοχή στην Κύπρο, κλιμακώνει την επεκτατική στρατηγική της επιδιώκοντας το status περιφερειακής δύναμης.

Έχει σημασία να αναδείξουμε στη διεθνή κοινότητα ότι η τουρκική στρατηγική αμφισβήτησης της ΑΟΖ είναι μέρος του ίδιου σχεδίου, στο οποίο αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπάϊντεν κατά την ομιλία του στο Χάρβαρντ, αποκαλύπτοντας ότι η Τουρκία ενίσχυσε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, εξοπλίζοντας και ενισχύοντας οικονομικά τους σουνίτες μαχητές και τζιχαντιστές του ISIS για την ανατροπή του Σύρου ηγέτη Άσαντ.
Η τουρκική επεκτατική πολιτική αποσταθεροποιεί την περιοχή, οδηγεί σε γενοκτονία του χριστιανικού, σιιτικού, αλεβιτικού και κουρδικού πληθυσμού.
Ως τέτοια έχουμε υποχρέωση να την καταγγείλουμε ρητά και απερίφραστα, αναδεικνύοντας την επικινδυνότητα που αυτή συνεπάγεται για την ειρήνη και την σταθερότητα για τις χώρες και τους ιστορικούς λαούς της περιοχής στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !