7 Δεκεμβρίου 2014

Η Kaspersky προειδοποιεί για τα Windows XP

Είναι γνωστό ότι τα Windows XP δε λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας από τον Απρίλιο του 2014, αλλά αρκετοί είναι οι χρήστες που ακόμα τρέχουν αυτό το λειτουργικό με μεγάλο κίνδυνο να μολύνουν τον υπολογιστή τους με κάποιον ιό ή ακόμη και να γίνει hacked αφού θα υπάρξουν τρωτά σημεία στο λειτουργικό σύστημα.

Η εταιρεία ασφάλειας Kaspersky έχει προειδοποιήσει σε μια νέα έκθεση στα Windows XP είναι πολύ πιθανό να γίνει ακόμα πιο εύκολο, να γίνουν hacked, κυρίως επειδή ο αριθμός των κενών ασφαλείας που υπάρχουν στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα και τα οποία παραμένουν χωρίς ενημερωμένη έκδοση κώδικα αυξάνεται κάθε μήνα.
Τα Windows XP ΑΤΜ και τα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων είναι οι κύριοι στόχοι επιθέσεων από hackers, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι εταιρείες που έχουν αυτά τα μηχανήματα.
Όλα τα ΑΤΜ και τα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων χρησιμοποιούν στα λογισμικά κωδικοποιήσεως, μια ειδική έκδοση των Windows XP, η οποίη δημιουργήθηκε ειδικά τέτοια μηχανήματα. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα συστήματα δεν θα γίνουν τόσο ευάλωτα άμεσα, αλλά χρειάζεται προσοχή μέχρι να αναβαθμιστούν σε νέο λειτουργικό σύστημα με περισσότερη ασφάλεια.
Η desktop έκδοση, η οποία είναι και πιο επικίνδυνη από πλευράς κενών ασφαλείας, χρησιμοποιείται από το 13%, των χρηστών παγκοσμίως, σε σχέση με το 27% που ήταν τον Απρίλιο, όταν η Microsoft ανακοίνωσε τη λήξη της υποστήριξης για το συγκεκριμένο λειτουργικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !