7 Δεκεμβρίου 2014

17 Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη, 4 τραυματίες αστυνομικοί, δεκάδες φθορές σε καταστήματα

Κατά τη διάρκεια συναθροίσεων και πορειών που πραγματοποιήθηκαν χθες (06-12-2014) και διήλθαν μέσω κεντρικών οδών της πόλης, ομάδες ατόμων που συμμετείχαν σε αυτές, προκάλεσαν φθορές σε (4) εμπορικά καταστήματα, σε κάμερες ασφαλείας και μια τζαμαρία (3) συνολικά τραπεζικών υποκαταστημάτων και σε  πλαστικούς κάδους απορριμμάτων.


Σε μία μάλιστα περίπτωση, τα προαναφερόμενα άτομα, κατά τη διέλευσή τους από την οδό Τσιμισκή, προκάλεσαν εμπρησμό σε κατάστημα, το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία και στο εσωτερικό του υπήρχαν πελάτες και εργαζόμενοι. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που επιχείρησαν στο συγκεκριμένο σημείο, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλινα αντικείμενα και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις, σε όλες τις περιπτώσεις, επενέβησαν άμεσα, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και πραγμάτων, την αποκατάσταση της τάξης και τη σύλληψη υπαιτίων που διέπραξαν αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν δεκαεπτά (17) άτομα, ηλικίας 18 ως 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», της «Απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου», της «Απρόκλητης σωματικής βλάβης», της παράβασης του Νόμου «περί Όπλων» και της  «Απρόκλητης Αντίστασης και Εξύβρισης».

Από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, τραυματίστηκαν τέσσερις (4) αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας παραμένει νοσηλευόμενος στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε, ενώ  φρουρούμενη σε Νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύεται και μία εκ των συλληφθέντων.

Πριν και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, προσήχθησαν στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, επιπλέον (18) άτομα, σε βάρος των οποίων δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και αποχώρησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !