8 Δεκεμβρίου 2014

Ημερίδα με θέμα: «Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας»


Πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη» η ημερίδα με θέμα: «Μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας»: ο ορισμός του θεάτρου από τον Αριστοτέλη στο σήμερα σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερία, το Δήμο Κατερίνης, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας-Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων.  


Μέσα από τη διοργάνωση της ημερίδας δημιουργήθηκε ένα θεωρητικό πλαίσιο για το θέατρο, την καταγωγή του, την εξέλιξη του και τις σύγχρονες τάσεις του. Κάθε εισηγητής κατέθεσε τη δική του προσέγγιση για το θέατρο, δίνοντας τη δική του οπτική στις μεγάλες έννοιες κλασικών και σύγχρονων έργων.

Την ημερίδα παρακολούθησαν 100 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στις τεκμηριωμένες εισηγήσεις για την ανίχνευση του θεατρικού συνόλου από τους αρχαίους Έλληνες τραγικούς μέχρι τις σημερινές βιωματικές αναζητήσεις, ενώ ανταποκρίθηκαν θερμά στο βιωματικό εργαστήρι.

Η Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Πιερίας και συντονίστρια της ημερίδας κ. Μυράντα Παππά τόνισε ότι το θέατρο φιλοδοξεί να διδάξει, να προβληματίσει, να ψυχαγωγήσει, σε μία εποχή όπου βασικές, και μέχρι τώρα αυτονόητες, έννοιες έχουν χάσει το νόημα τους, και όπου μόνο η ισχυρή φωνή της τέχνης μπορεί πλέον να πλησιάζει με ανιδιοτέλεια τη συνείδηση.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !