10 Οκτωβρίου 2014

2ο Γυμνάσιο- Λύκειο – Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών: Η αδιαφορία περισσεύει

Σε ένα κάλεσμα που έγινε από τον Διευθυντή του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών Λάζαρο Κενανίδη προς τους γονείς την προηγούμενη εβδομάδα, για συζήτηση και για πρώτη επαφή για τα μαθητικά ζητήματα, τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν και τα 3 σχολεία, καθώς στο ίδιο σχολικό συγκρότημα εντάσσονται και το 2ο ΓΕ.Λ. Γιαννιτσών και το Μουσικό Σχολείο.

gimnasiogiannitsa1
Τα θέματα αυτά δεν προέκυψαν φυσικά φέτος, αλλά τείνουν πλέον να γίνουν βραχνάς και καθημερινή έννοια για τους γονείς όσο τα παιδιά τους φοιτούν σε κάποιο από τα σχολεία αυτά.
Κατά καιρούς λοιπόν, έχουν καταγραφεί ελλείψεις, όπως η κατασκευή τουαλετών για το 2ο ΓΕΛ που τακτοποιήθηκε φέτος με την προσθήκη προκάτ, αίθουσας εκδηλώσεων, κλπ, όμως το πιο σημαντικό αφορά στην ασφαλή μετακίνηση των μαθητών όταν κινούνται στο κομμάτι του δρόμου – της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας.
Ο δρόμος που διέρχεται δίπλα από το σχολικό συγκρότημα, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας Ι.Χ αυτοκινήτων, βαρέων οχημάτων κλπ. θεωρείται ως εξαιρετικά επικίνδυνος με σοβαρότατες συνέπειες για όλους, σε περίπτωσης πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος ενώ σε καθημερινή βάση περίπου 600 παιδιά πηγαινοέρχονται στα σχολεία τους.
Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλές συζητήσεις επί του θέματος, υπήρξαν δεσμεύσεις ότι θα δοθεί λύση, ίσως με κάποια γέφυρα… με άλλους τρόπους… Το γεφύρι της Άρτας να ήταν ή το Ρίο Αντίριο, κάτι θα είχε γίνει. Στη προκειμένη, όμως τίποτα… και όσο υπάρχει αμέλεια από τους ενδιαφερόμενους- κατά κύριο λόγο από τους γονείς (και αυτό όχι από έλλειψη ενδιαφέροντος για τα παιδιά τους, αλλά από την άποψη ότι μάλλον ξέρουν ότι δεν θα νοιαστεί κανείς) συμβαίνουν άλλα τινά. Προσπαθώντας λοιπόν, να κάνει ο καθένας το καλύτερο για το παιδί του, δυσχεραίνει την κατάσταση πολλές φορές, γιατί πηγαίνει να το πάρει με το αυτοκίνητο ακριβώς μπροστά από την είσοδο του σχολείου με συνέπεια να αυξάνεται η πιθανότητα ατυχήματος… και πολλά άλλα κάνουμε ίσως όλοι μας από τον υπερβολικό μας ζήλο, αλλά δεν είναι της παρούσης. Αυτό που άμεσα πρέπει να επανέλθει και να προωθηθεί είναι μία λύση είτε από την Περιφέρεια, είτε από την Π.Ε. Πέλλας είτε από τον Δήμο. Το αν είναι υπεύθυνη η ΔΕΚΕ (Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων) για το κομμάτι αυτό του δρόμου, εμάς σαν πολίτες δεν μας αφορά. Ας βρουν οι τοπικοί παράγοντες πού ανήκει και ας πράξουν αναλόγως. Δική τους ευθύνη είναι να λύνουν τα ζητήματα των δημοτών, για αυτό το λόγο εκλέγονται, όχι για να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οι απλοί πολίτες.
Επιπλέον, τέθηκαν άλλα δύο σοβαρά θέματα στη διάρκεια της συζήτησης στο 2ο Γυμνάσιο από τον Διευθυντή και τους γονείς, όπως και από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων. Τα αδέσποτα που μπαίνουν στο χώρο της αυλής και πολλά παιδιά φοβούνται όταν τρώνε στο διάλλειμμα διότι τα πεινασμένα ζωντανά τους ορμάνε. Οι πόρτες μένουν αναγκαστικά ανοιχτές γιατί τα αυτοκίνητα των καθηγητών είναι μέσα. Αυτό έχει ως συνέπεια να εισέρχονται στο χώρο τα αδέσποτα, ίσως όμως και… αδέσποτα δίποδα! Κανείς δεν ξέρει αν δεν ελέγχεται ο χώρος… Επειδή η ασφάλεια όλων των παιδιών είναι πάνω απ” όλα ας φροντίσουν κάποιοι κύριοι που μεταθέτουν μόνο τις ευθύνες από το αφεντικό στον σκύλο και μετά στην ουρά του, να κινηθούν σωστά και ας αφήσουν κατά μέρος τις… φανφάρες για συμμετοχή όλων για την επίλυση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !