10 Οκτωβρίου 2014

Δωρεάν Μαστογραφίες στη Βέροια

Το ΠΕΔΥ – Μονάδα Υγείας Βέροιας, στο πλαίσιο του Μήνα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της πρόληψης για την προάσπιση της υγείας, διοργανώνει εβδομάδα προληπτικού ελέγχου του μαστού
από 20 – 24 Οκτωβρίου. Ο προληπτικός έλεγχος οϕείλει να αποτελεί συνήθεια για τις γυναίκες από την ηλικία των 18 ετών. Ξεκινώντας με αυτοεξέταση του στήθους, συνεχίζοντας με ετήσια εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό μετά τα 25 και συμπληρώνοντας την ψηλάϕηση με μαστογραϕία από την ηλικία των 40 ετών, η πρόληψη είναι το σημαντικότερο βήμα για την επιτυχή αντιμετώπιση ευρημάτων κακοήθειας.

Οι Χειρούργοι Ιατροί της Μονάδας μας και το Μαιευτικό – Νοσηλευτικό προσωπικό των Χειρουργικών Ιατρείων συμμετέχουν στην Εβδομάδα Πρόληψης  (εξέταση – ενημέρωση των γυναικών για ψηλάϕηση, έκδοση ηλεκτρονικού παραπεμπτικού για μαστογραϕία, όπου απαιτείται) με ραντεβού στο               τηλ. 2331062198 από 13 Οκτωβρίου. Κατά την επίσκεψή τους πρέπει να έχουν το βιβλιάριο ασθενείας και προηγούμενες εξετάσεις από τον μαστό.

Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα – Μαστογράϕος θα πραγματοποιεί μαστογραϕίες σε γυναίκες με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
Να μην έχει γίνει μαστογραϕία τους τελευταίους 12 μήνες.
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Σε γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία σε συγκεκριμένες ημέρες του κύκλου.
Ο προγραμματισμός των μαστογραϕιών θα γίνει κατόπιν ραντεβού στα τηλέϕωνα  2331022332, 2331024661, 2331021863 εσωτ. 102 από 13 Οκτωβρίου ( γίνονται δεκτά και παραπεμπτικά Ιατρών εκτός της Μονάδας ).

Με την παραπάνω δράση το ΠΕΔΥ - Μονάδα Υγείας Βέροιας τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, δίνει στο ευρύτερο γυναικείο κοινό τη δυνατότητα πρόσβασης σε απαραίτητες εξετάσεις, στέλνοντας το μήνυμα του ετήσιου ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !