10 Οκτωβρίου 2014

Εξιχνιάσθηκε η εγκληματική δράση σπείρας, που ενέχεται σε ένοπλες ληστείες στη Λάρισα


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, εξιχνιάσθηκε η εγκληματική δράση σπείρας, που διέπραττε ληστείες και κλοπές-διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος (6) μελών της, αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 20 έως 39 ετών, για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας και συνδυαστικής - διεξοδικής ανάλυσης και αξιοποίησης στοιχείων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και την Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο τελέστηκαν οι παραπάνω αξιόποινες πράξεις προσδιορίζεται από (16-04-2014) έως (08-07-2014).
Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες ενεργώντας κατά ομάδες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τα παρακάτω αδικήματα:
  •  την (08-07-2014) το μεσημέρι στον Τύρναβο Λάρισας, δύο από τους δράστες, ηλικίας 24 και 26 ετών, μαζί με άλλους δύο άγνωστους συνεργούς τους, φορώντας γάντια και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν ταυτόχρονα σε γειτονικά χρυσοχοεία, ιδιοκτησίας 56χρονου και 43χρονης, ανά δυάδες και με την απειλή πολεμικών τυφεκίων, αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με κλεμμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε την επόμενη μέρα (09-07-2014) σε αγροτική περιοχή του νομού Ιωαννίνων. (σχετ: το από 08-07-2014 Δελτίο Τύπου),
  •  το χρονικό διάστημα από (16-04-2014) έως (07-05-2014) στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, οι προαναφερόμενοι δράστες μαζί με τους υπόλοιπους ομοεθνείς τους, διέπραξαν (3) διαρρήξεις οικιών, (3) διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων.
Από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητά τους αποκόμισαν κυρίως χρήματα και τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στις (58.000) ευρώ.
Η σχηματισθείσα σε βάρος των μελών της οργάνωσης δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Σημειώνεται ότι τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν από τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα και είναι ήδη έγκλειστα σε διάφορα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων, αλλά και να εξακριβωθεί η ταυτότητα των αγνώστων συνεργών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !