2 Δεκεμβρίου 2014

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Τη λειτουργία Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, από τις 20 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 4 Ιανουαρίου 2015, στον άξονα της Πλατείας Αριστοτέλους, από την οδό Τσιμισκή έως την οδό Εγνατία καθώς και τον κανονισμό λειτουργίας και τις προϋποθέσεις χορήγησης των σχετικών αδειών, ενέκρινε στη 19η  τακτική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014.

            Στο χώρο, σύμφωνα με τον κανονισμό, θα τοποθετηθούν 30 ομοιόμορφα εκθετήρια – περίπτερα χωρίς διαφημιστικά μηνύματα. Δικαίωμα συμμετοχής στην αγορά θα έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ΜΚΟ και φιλανθρωπικά σωματεία. Οι άδειες θα χορηγηθούν μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων και η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με δημόσια κλήρωση. Οι συμμετέχοντες που θα αδειοδοτηθούν αναλαμβάνουν τα έξοδα και τις διαδικασίες κατασκευής και τοποθέτησης των περιπτέρων.
            Στη χριστουγεννιάτικη αγορά θα επιτρέπεται να διατίθενται προς πώληση είδη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής (7 άδειες), οινοπνευματώδη ποτά (6 άδειες), είδη δώρων (7 άδειες), παραδοσιακά - βιολογικά προϊόντα (6 άδειες), ξηροί καρποί, ζαχαρώδη και μαλλί της γριάς (4 άδειες).
            Παράλληλα, θα χορηγηθούν 12 άδειες συμμετοχής σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φιλανθρωπικά σωματεία καθώς και 4 θέσεις για τη λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών, που θα καλύπτουν αποκλειστικά τις δράσεις των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στο χώρο.
            Το ωράριο λειτουργίας της αγοράς ορίζεται από τις 10:00 έως τις 22:00 καθημερινά.
            Ο Δήμος θα εισπράξει τέλος ύψους 300 ευρώ από τους ιδιώτες ή τις επιχειρήσεις που θα αδειοδοτηθούν και επιπλέον 100 ευρώ για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ΜΚΟ και τα φιλανθρωπικά σωματεία δεν θα καταβάλλουν τέλος.
            Ο καθορισμός των τελών, το νομικό πλαίσιο, οι προϋποθέσεις χορήγησης αδειών, οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Εποπτείας και των Οργάνων Ελέγχου, καθώς και οι υποχρεώσεις των συμμετεχόντων, η τήρηση της ευταξίας, της καθαριότητας και της ασφάλειας του χώρου, καθορίζονται αναλυτικά στα σχετικά άρθρα του Κανονισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !