8 Οκτωβρίου 2014

Εγγραφές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


           
Οι εγγραφές για το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινούν αύριο, Πέμπτη 9 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014.
            Οι δύο νέοι θεματικοί κύκλοι διαλέξεων που προγραμματίζονται για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 είναι «Διατροφή: επιστήμη, πολιτισμός, οικονομική ανάπτυξη» με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Διευθυντή του ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ, Αναγνώστη Αργυρίου, που θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και «Ζητήματα Ελληνικής Γλώσσας» με υπεύθυνη την Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ., Άννα Αναστασιάδη - Συμεωνίδη, κάθε Τετάρτη.
            Οι διαλέξεις θα ξεκινήσουν στις 10 και 5 Νοεμβρίου 2014 αντίστοιχα (18:00 -20:00), στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ιπποδρομίου).
Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έχουν δικαίωμα εγγραφής ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τους δύο κύκλους. Μετά το τέλος του προγράμματος χορηγούνται βεβαιώσεις, σε όσους θα παρακολουθήσουν το 60% των διαλέξεων. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.
            Αιτήσεις εγγραφής κατατίθενται στα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Κ. Καραμανλή 38 Β΄, κατά τις εργάσιμες ημέρες και από τις 09:00 έως τις 13:00, με φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων ή και στα τηλέφωνα: 2310 841962, 2310 840295.
            Τις εργασίες του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, που τελεί υπό το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας, Έλλη Χρυσίδου, συντονίζει Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης, που απαρτίζεται από καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανεξάρτητους ερευνητές και ειδικούς, οι οποίοι μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους αντικείμενα.
            Την Ομάδα απαρτίζουν οι: Ελένη Χοντολίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Α.Π.Θ. (πρόεδρος) και τα μέλη: Στέλιος Ανδρέου, καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ., Βενετία Αποστολίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, καθηγητής Παθολογίας-Κλινικής Ανοσολογίας Τμήμα Ιατρικής Α.Π.Θ., Γιώργος Ζωγραφίδης, αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Α.Π.Θ., Αγγελική Καλία, δικηγόρος, καθηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Περιβάλλοντος, Σάσα Λαδά, Ομότιμη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής, Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ., Μαίρη Μικέ, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας Α.Π.Θ., Μαρία Τσαντσάνογλου, Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, διδάσκουσα Πολιτισμικής Ιστορίας και Τέχνης ΝΑ Ευρώπης, Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Φωτεινή Τσιμπιρίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ), Χαρίτων Χιντήρογλου, Καθηγητής Βιολογίας, Κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !