30 Σεπτεμβρίου 2014

Ζητούνται Έλληνες γιατροί στην Αγγλία

Η έλλειψη ειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού σε πολλά βρετανικά νοσοκομεία, έφερε τον περασμένο μήνα στην Κύπρο και στην Ελλάδα επιτροπή μελών του Ιδρύματος (Trust) που διοικεί το Γενικό Νοσοκομείο του Μπάροου, στη βορειοδυτική Αγγλία, για να προσλάβει προσωπικό. Αποτέλεσμα
των επί τόπου συνεντεύξεων που έγιναν με υποψήφιους από τις δύο χώρες ήταν, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, να επιλεγούν 26 νοσοκόμες και νοσοκόμοι.
Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα το Ίδρυμα University Hospitals of Morecambe Bay NHS Foundation Trust (UHMBT), προτίθεται να ξοδέψει επιπλέον 750.000 στερλίνες για να προσλάβει κι’ άλλους 34 ειδικευμένους νοσηλευτές. Όπως γράφει η τοπική εφημερίδα του Μπάροου North Wets Evening News, οι 25 που επελέγησαν ήδη αποδέχτηκαν την εργασία που τους προσφέρθηκε και το Ιδρυμα, που διοικεί και άλλα νοσοκομεία στην γενικότερη περιοχή του Morecame Bay, «πιστεύει ότι η ενίσχυση με τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από την Κύπρο και την Ελλάδα θα βοηθήσει πολύ».
Η προϊσταμένη του νοσηλευτικού τμήματος του Ιδρύματος, Γκιλ Μπέντλι, που ήταν μέλος της ομάδας που ήρθε στη Κύπρο και στην Ελλάδα για τις προσλήψεις, είπε ότι οι υποψήφιοι υποβλήθηκαν σε μία εντατική δοκιμασία με γραπτά και προφορικά τεστ, καθώς και με εξέταση πάνω σε συγκεκριμένο κλινικό σενάριο.
«Πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε πολύ από την ποιότητα των υποψηφίων που εξετάσαμε. Οι κλινικές τους γνώσεις, τα επικοινωνιακά τους χαρίσματα, και η γενικότερη αντίληψή τους για τη δουλειά, ήταν ό,τι ακριβώς αναζητούσαμε. Αδημονούμε να τους καλωσορίσουμε στην Αγγλία, όπου θα γίνουν ευπρόσδεκτα μέλη του προσωπικού μας».
Σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ιατρούς και νοσηλευτές, όπως επισήμανε πριν από λίγους μήνες το ελληνικό τμήμα του Euronews, το οποίο πραγματοποίησε ειδική δημοσιογραφική αποστολή στη Σουηδία.
Ο ορθοπεδικός χειρουργός Γιώργος Τσικαντιλάκης, που έφυγε από την Ελλάδα το 2012, επιβεβαίωσε ότι στην Σουηδία υπάρχει μεγάλη ζήτηση ιατρών και νοσοκόμων.
Κατά το έτος αυτό, το 2012, περισσότεροι από 2000 Έλληνες, διαφόρων επαγγελματικών ειδικοτήτων, μετανάστευσαν στη Σουηδία.
Από τότε που ξέσπασε η κρίση, υπολογίζεται πως σχεδόν 1,5 εκατομμύρια Έλληνες έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !