1 Ιουλίου 2013

Σημεία ομιλίας του Υφυπουργού Παιδείας στο Συνέδριο της Νέας ΔημοκρατίαςΜιλώντας στο 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, χθες, Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας, μεταξύ άλλων, σημείωσε τα εξής:


«Σήμερα δεν χρειαζόμαστε ούτε ριψάσπιδες ούτε σκεπτικιστές οι οποίοι ακυρώνουν κάθε προσπάθεια πριν ακόμη εκδηλωθεί. Χρειαζόμαστε στρατιώτες που θα βάλουν πλάτη σ αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Και στρατιώτες είμαστε όλοι εμείς.
Οι νεοδημοκράτισσες και οι νεοδημοκράτες που παλεύουν τόσα χρόνια κρατώντας υψηλά ιδανικά, αξίες και αρχές.
Και βεβαίως, μέσα σ’ αυτούς τους στρατιώτες είναι και τα νέα στελέχη μας, τα άφθαρτα παιδιά στα οποία πρέπει να δώσουμε, πρέπει να τους εμπιστευθούμε σημαντικά καθήκοντα. Να τους εμπιστευθούμε τα δύσκολα για να μπορέσουν να τα διαχειριστούν. Είναι η προίκα της παράταξης. Είναι αυτό που οφείλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία και -είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει ο πρωθυπουργός- δίνοντας τη σκυτάλη σε πολλούς νέους να συνεχίσουν αυτό που ήδη κάνουμε εμείς, να ενσωματωθούν μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Σήμερα, στα δύσκολα, η μόνη μας επιλογή είναι η φυγή προς τα εμπρός. Ερχόμαστε να συγκρουστούμε με νοοτροπίες δεκαετιών, οφείλουμε να ξεβολέψουμε τους βολεμένους, να αλλάξουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα. Να ξαναδώσουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στους Έλληνες. Αυτή την τιτάνια προσπάθεια κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς.
 Και η εντολή που έχει από τον ελληνικό λαό είναι μόνο μία: Να κόψει τους γόρδιους δεσμούς που δεν λύνονται. Αυτή είναι η εντολή που υπάρχει από τον ελληνικό λαό, αυτή την εντολή οφείλουμε να ακολουθούμε καθημερινά. Αυτό χρειάζεται η χώρα για να πάει μπροστά».

Για την συγκυβέρνηση

«Έχουμε βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, εμείς οι νεοδημοκράτες μάθαμε να βάζουμε το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον. Αυτή η συγκυβέρνηση δεν σημαίνει ούτε λήθη με το παρελθόν ούτε συνταύτιση. Είμαστε περήφανοι για το παρελθόν μας και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !