1 Ιουλίου 2013

Γέμισε με "Βλάχους" το Δημαρχείο της Κατερίνης





Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση θεατών διοργανώθηκαν στον Δήμο Κατερίνης οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το 29ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων. Χιλιάδες Βλάχοι στην καταγωγή και φίλοι, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρακολούθησαν τα δρώμενα, η αυλαία των οποίων άνοιξε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην κεντρική Πλατεία. Όπως είναι γνωστό, το Αντάμωμα συνδιοργάνωσαν η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, 

ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, το Επιμελητήριο Πιερίας, ο Σύλλογος Κοκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο Όλυμπος». Τις εκδηλώσεις στήριξαν, οι Σύλλογοι Λιβαδιωτών Κατερίνης, Φτέρης, Καρίτσας  Δήμου Δίου Ολύμπου.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Αναμφισβήτητα, η κορύφωση των εκδήλώσεων στην Κατερίνη έγινε παρουσία χιλιάδων θεατών το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Δημαρχείου. Περισσότεροι από 2500 χιλιάδες χορευτές , χορεύτριες όλων των συλλόγων που συμμετείχαν στο Αντάμωμα σε ένα μοναδικό πραγματικά θέαμα παρήλασαν με τις αυθεντικές βλάχικες φορεσιές στον κεντρικό πεζόδρομο, με κατάληξη - μέσω του κεντρικού πεζόδρομου - την Πλατεία Δημαρχείου. Εκεί οι σύλλογοι παρουσιάστηκαν ανά ομάδες με βάση την κοινή τους καταγωγή χόρεψαν χαρακτηριστικούς βλάχικους χορούς ξετυλίγοντας μια παράδοση αιώνων, μία παράδοση στενά συνυφασμένη με τις δύσκολες, αλλά και τις καλές στιγμές του Βλαχόφωνου Ελληνισμού.

Σάββας Χιονίδης: “Μεγάλο γεγονός που προάγει τον πολιτισμό”
Ο οικοδεσπότης των εκδηλώσεων Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης καλωσόρισε όλους τους επισκεπτες και τόνισε μεταξύ άλλων: “Εκδηλώσεις όπως το Αντάμωμα προάγουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Οι βλάχοι συνέβαλαν καθοριστικά για την πρόοδο αυτής της πόλης και τους οφείλουμε πολλά. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την άρτια διοργάνωση αυτού του μεγάλου γεγονότος¨”.

Μιχάλης Μαγειρίας: “Κορυφαία εκδήλωση με πανελλαδική εμβέλεια”

Το Αντάμωμα είναι κορυφαία εκδήλωση και αναμφισβήτητα έχει πανελλαδική εμβέλεια. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει το πλήθος των συμμετεχόντων, των επισκεπτών αλλά και το υψηλό επίπεδο των εκδηλώσεων“ σημείωσε μεταξύ άλλων σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας, ο οποίος ευχαρίστησε για την συνεργασία τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, καθώς και τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Θωμά Παπαδημητρίου, ενώ απένειμε στον κο Χιονίδη αναμνηστική πλακέτα.

Απ. Τζιτζικώστας: “Δίνουμε ενωμένοι την μάχη για ένα ελπιδοφόρο αύριο”

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας σημείωσε μεταξύ άλλων “εκδηλώσεις όπως το Αντάμωμα στέλνουν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε εδώ όλοι ενωμένοι να δώσουμε μάχη για ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την πατρίδα μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !