1 Ιουλίου 2013

35 Χρυσά, 27 Ασημένια και 10 Χάλκινα μετάλλια για αθλητές του Σωματείου ΑΛΚΗ





Με επιτυχία διεξήχθησαν οι Διασυλλογικοί Αγώνες Παγκρατίου Αθλήματος «Β’ Ολύμπια 2013» την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 στο Δ.Α.Κ. Λιτοχώρου “Πύρρος Δήμας”.
Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το Σωματείο «Αλκή» υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος, με τη συμμετοχή 17 σωματείων :



Α.Σ.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, Α.Σ. ΗΜΑΘΙΩΝ,  Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, Α.Σ. ΚΛΕΙΤΟΜΑΧΟΣ, Α.Σ.  ΓΙΝ-ΓΙΑΝΓΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, Α.Σ. ΟΡΦΕΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ,  Α.Σ. ΖΕΥΣ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ  και Γ.Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΟΣ  από Κατερίνη,  Α.Σ.Μ.Α. ΓΕΦΥΡΑ, Α.Σ. ΜΩΛΟΥ,  Α.Σ. ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΣΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ,  Α.Σ.  ΚΑΡΑΝΤΑΝΑΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ,  ΓΟΥ-ΣΟΥ ΚΟΥΑΝ από Λαγκαδά,  ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ , Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ  και φυσικά Α.Μ.Π.Σ. «Αλκή» ΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ και συνολικά 190 αθλητών.
Αφού παρατάχθηκαν όλοι οι αθλητές ανά σωματείο, η πρόεδρος του σωματείου Ρουμπιέ Αθηνά, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους, ευχήθηκε καλούς αγώνες κι έδωσε το λόγο στην προπονήτρια του σωματείου Ιωάννα Καραλέξη. Η προπονήτρια αφού μίλησε για το παγκράτιο και την πορεία του σωματείου στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, βράβευσε τους 4 αθλητές που διακρίθηκαν σε διεθνή πρωταθλήματα και συγκεκριμένα τον Χάνδρο Θεόδωρο  (πανελληνιονίκη για 3η συνεχή χρονιά) Ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα JU JITSU του 2011, τον Γιάννη Παπαγεωργίου-Σιαμήτρα για την  5η θέση, τη Φόλιου Μαρία (πανελληνιονίκη για 4η συνεχή χρονιά) και την Τσιουρλή Αικατερίνη-Ραφαέλα (πανελληνιονίκη για 2η συνεχή χρονιά) και το Χρυσό Μετάλλιο που κέρδισαν στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος που διεξήχθη στη Σπάρτη τον Νοέμβριο του 2012. Επίσης, ευχαρίστησε το Δήμο Δίου-Ολύμπου για την παραχώρηση του γηπέδου και τη βοήθεια για τη διοργάνωση των αγώνων, την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και τους παράγοντές της, τους χορηγούς για την αμέριστη συμπαράσταση και τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους, Κυρίως όμως ευχαρίστησε τους αθλητές που ήρθαν για να τιμήσουν το Παγκράτιο Άθλημα.


Κλείνοντας την ομιλία της με μεγάλη συγκίνηση παρουσίασε τα νέα μέλη της ομάδας το μικρό Χρήστο Καρτσαμπά-Ζολώτα και την Μαριαλένα Κουντουριώτη,  που παρά τα κινητικά τους προβλήματα διαθέτουν όπως είπε πολύ μεγάλη δύναμη και θέληση κι είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς. Δήλωσε χαρακτηριστικά, πως μαθαίνει καθημερινά απ’αυτά τα παιδιά και την πίστη της ότι πολύ σύντομα θα μας εκπλήξουν με αυτά που μπορούν να καταφέρουν. 
Τα «Β’ Ολύμπια 2013» τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού  Σοφία Ζουρζούρα,  οι δημοτικοί σύμβουλοι  Νίκος Λάππας και Γραμματόσης Γεώργιος, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος Κος Κανελόπουλος Παναγιώτης, ο Υπεύθυνος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος της Ομοσπονδίας Κος Παπαδόπουλος Βασίλης, γονείς και φίλαθλοι του Παγκρατίου  Αθλήματος και των μαχητικών αθλημάτων.
Οι  39 συνολικά αθλητές του σωματείου που συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα ( Παλαίσματα, Παγκράτιο, Κάτω Παγκράτιο και Πολυδάμαντα ), κατάφεραν να ξεχωρίσουν για άλλη μια φορά για το ήθος, την πειθαρχία, αλλά και για τις αθλητικές τους επιδόσεις. Συνολικά σε όλες  τις κατηγορίες απέσπασαν  35 Χρυσά,  27 Ασημένια  και 10 Χάλκινα Μετάλλια.

ΟΝΟΜΑ ΑΘΛΗΤΗ
ΜΕΤΑΛΛΙΑ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΣΙΑΜΗΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 ΧΡΥΣΑ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
4 ΧΡΥΣΑ
ΤΣΙΟΥΡΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΡΑΦΑΕΛΑ
2 ΧΡΥΣΑ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΧΑΝΔΡΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
2 ΧΡΥΣΑ
ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΑΡΙΑ
2 ΧΡΥΣΑ
ΦΟΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
2 ΧΡΥΣΑ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΦΟΛΙΟΥ ΣΟΦΙΑ
2 ΧΡΥΣΑ
ΡΙΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1 ΧΡΥΣΟ, 3 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΚΡΑΣΤΕΒΑ ΑΛΜΠΕΝΑ
1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ, 1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΘΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
1  ΧΡΥΣΑ, 3 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΚΟΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΗΡΑΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΛΙΟΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
1 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΣΒΑΡΝΑ ΕΛΕΝΗ
1 ΧΡΥΣΟ
ΤΟΚΑ ΙΩΑΝΝΑ
1 ΧΡΥΣΟ
ΜΠΕΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
1 ΧΡΥΣΟ
ΚΑΛΥΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ
1ΧΡΥΣΟ
ΧΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
1 ΧΡΥΣΟ
ΜΑΡΙΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
1 ΧΡΥΣΟ
ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΖΟΛΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
1 ΧΡΥΣΟ
ΚΑΡΤΣΑΜΠΑΣ ΖΟΛΩΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
1 ΧΡΥΣΟ
ΜΑΡΙΝΙΔΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
1 ΧΡΥΣΟ
ΚΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
1 ΧΡΥΣΟ
ΚΑΤΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
3 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΚΑΤΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΠΙΤΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛ
2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΥΦΡΑΞΙΑ-ΚΟΡΙΝΑ
2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΤΖΗΚΑΚΟΛΙΑ ΜΑΡΙΑ
2 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΚΛΙΤΣΙΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
 ΖΕΡΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΖΑΡΚΑΝΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΡΑΦΑΗΛ
1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΤΟΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΒΕΣ ΟΡΕΣΤΗΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ
1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΜΥΛΩΝΕΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΚΑΡΤΣΑΜΠΑ-ΖΟΛΩΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
1 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΟΦΙΑ
1 ΧΑΛΚΙΝΟ
Τα «Ολύμπια» αποτελούν πλέον θεσμό για το Λιτόχωρο και το απέδειξε το πλήθος αθλητών και θεατών που παρά τη ζέστη και τις δύσκολες εποχές που διανύουμε έδωσαν δυναμικό παρόν.
Τους νικητές Παγκρατιαστές έστεφαν με κλαδί ελιάς όπως  γινόταν στην Αρχαία Ολυμπία κοπέλες ντυμένες Ιέρειες, δίνοντας μια εικόνα από την θαυμαστή αρχαιότητα και θυμίζοντάς μας την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Οι αγώνες κύλισαν ομαλά, χωρίς καθυστερήσεις, εντάσεις και τραυματισμούς, στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» όπως ταιριάζει άλλωστε στο καλύτερο άθλημα της Ολυμπίας όπως αναφέρεται από το Φιλόστρατο «…των εν Ολυμπίαι το κάλλιστον…»

Το Δ.Σ. και η πρόεδρος του σωματείου Ρουμπιέ Αθηνά, συγχαίρουν την προπονήτρια Ιωάννα Καραλέξη, την ομάδα εθελοντών, τους προπονητές και τους ελλανοδίκες για την άψογη διοργάνωση, τους αθλητές για τις επιτυχίες τους και τους γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους και τους δίνουν τη χαρά να συμμετέχουν στους αγώνες.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙNIPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !