27 Δεκεμβρίου 2014

Βεβήλωση του Εβραϊκού Νεκροταφείου της Λάρισας

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η βεβήλωση του Εβραϊκού Νεκροταφείου της Λάρισας, από ανιστόρητους νοσταλγούς του πιο σκοτεινού ολοκληρωτισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα, δεν προσβάλλει μόνον την
μνήμη των ανθρώπων της Ισραηλινής Κοινότητας της πόλης της Λάρισας. Προσβάλλει όλους μας ανεξαιρέτως, διότι συνιστά ύβρη για τα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος και στοχεύει στην υπονόμευση πανανθρώπινων αξιών, τις οποίες κάθε, λογιζόμενος ως, πολιτισμένος άνθρωπος οφείλει να σέβεται και να τιμά. Η υποδαύλιση του τυφλού μίσους για λόγους φυλετικούς ή πολιτικούς είναι πράξη βαρβαρότητας, που δεν έχει καμία θέση στην ελληνική κοινωνία. Άλλωστε, δεν συνάδει με τις παραδόσεις του ελληνικού λαού και τις υψηλές αρχές του ανθρωπισμού που διέπουν διαχρονικά τον ελληνικό πολιτισμό. Ειδικά, την υπέρτατη ασέβεια, που είναι η προσβολή της μνήμης των νεκρών, την έχουμε βιώσει επανειλημμένως με τους βανδαλισμούς στα ρωμαίικα νεκροταφεία της Πόλης και της κατεχόμενης Κύπρου.

Δυστυχώς, η αύξηση φαινομένων με ρατσιστικά ή αντισημιτικά χαρακτηριστικά, τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αποδεικνύει ότι τίποτε δεν είναι αυτονόητο. Η εποχή μας, ρευστή και γεμάτη αβεβαιότητες, παρουσιάζει και ιδεολογικές «τερατογενέσεις». Να μην ξεχνάμε, όμως, ότι η άνοδος του ναζισμού στη διάρκεια του μεσοπολέμου βασίστηκε, εκτός των άλλων, στην ανοχή της γερμανικής κοινωνίας. Στην Ελλάδα, με άλλοθι την κρίση, κάποιοι με περισσή ευκολία πρόσφεραν "νομιμοποίηση" στις ασχήμιες του νεοναζιστικού μορφώματος. Για το λόγο αυτό όλοι μας έχουμε καθήκον όχι μόνον να καταδικάσουμε τέτοιες ενέργειες αφροσύνης και μισαλλοδοξίας αλλά, με τη στάση μας και το λόγο μας να εμπεδώσουμε τους κανόνες του σεβασμού προς τον συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτου θρησκείας, ιδεολογίας, εθνικής ή φυλετικής προέλευσης, πρωτίστως στην νέα γενιά, που είναι και πιο ευάλωτη σε επικίνδυνα κηρύγματα. Αντιθέτως, αν αδιαφορούμε κάθε φορά που "χτυπά η καμπάνα" σύντομα θα ανακαλύψουμε ότι θα απομείνουμε μόνοι όταν "χτυπήσει" και για εμάς!».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !