5 Νοεμβρίου 2014

Παναγιώτης ΠΑΡΤΣΟΣ-Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Στουτγάρδη

Γεννήθηκε το 1958 στις Σέρρες, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το 1975 μετέβη στις ΗΠΑ για σπουδές. Το 1979 απέκτησε το πτυχίο Bachelor of Arts στις Πολιτικές Επιστήμες και στα Γαλλικά, και το 1981 το Master of Arts στις Διεθνείς Σχέσεις και το Διεθνές Δίκαιο (School of International Service, Washington, D.C.).

Ο κ. Πάρτσος αποφοίτησε από το διπλωματικό τμήμα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και, στην συνέχεια, εντάχθηκε στην Ελληνική Διπλωματική Υπηρεσία. Έχει υπηρετήσει στις Πρεσβείες της Ελλάδας στην Άγκυρα και την Σόφια, στο Γραφείο του Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια ως διπλωματικός σύμβουλος, στην Θεσσαλονίκη ως Διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στην Κορυτσά ως Γενικός Πρόξενος και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ως στέλεχος της Διεθνούς Πολιτικής Γραμματείας. Επίσης, συμμετείχε σε δύο Γενικές Συνελεύσεις του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, και διετέλεσε Εθνικός Συντονιστής για θέματα Συμφώνου Σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στην Στουτγάρδη ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ως Γενικός Πρόξενος από 27.10.2011.
Έχει επίσης παρακολουθήσει επαγγελματικά σεμινάρια του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διπλωμάτες, καθώς και στην Σχολή John F. Kennedy του Πανεπιστημίου Harvard, σε θέματα διεθνούς πολιτικής και ασφάλειας.
Έχει συγγράφει διάφορες μελέτες για επιστημονικά περιοδικά διεθνών σχέσεων στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, ενώ έχει κάνει πολλές ομιλίες σε πανεπιστήμια και ελληνικές και αλλοδαπές στρατιωτικές σχολές για θέματα διεθνών σχέσεων. Μετέφρασε στην ελληνική ένα έργο του Άγγλου ιστορικού Arnold Toynbee, με τον τίτλο «Το Δυτικό Ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας: Μία μελέτη επαφής πολιτισμών», το οποίο είχε εκδοθεί στο Λονδίνο το 1922.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !