5 Νοεμβρίου 2014

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που έκανε ένοπλες ληστείες

Εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται στη διάπραξη τριών (3) ενόπλων ληστειών σε κεντρικά κοσμηματοπωλεία της πόλης.


Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών, τα έξι (6) αλλοδαπά μέλη της συμμορίας, ηλικίας από 25 ως 55 ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της Εγκληματικής οργάνωσης, της Ληστείας, των Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών και της  παράβασης του Νόμου περί Όπλων.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:
§         Διαπιστώθηκε ότι, η συγκρότηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2010, με σκοπό την τέλεση ενόπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία της πόλης και τον συνακόλουθο προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.
§         Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι (αρχηγός, τσιλιαδόροι, παρατηρητές, κ.α), καθώς και ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi).
§          Προέκυψε συγκεκριμένα ότι, το ηγετικό στέλεχος της συμμορίας, ένας 27χρονος υπήκοος Κροατίας, προέβη στη στρατολόγηση των πέντε υπολοίπων συνεργών του (υπήκοοι Σερβίας), ενώ ο ίδιος επέλεγε τον στόχο της ληστείας, αλλά και τον χρόνο τέλεσης αυτής. Επιπρόσθετα, παρείχε στα μέλη της οργάνωσης τα οχήματα προσέγγισης-διαφυγής, για την αφαίρεση των οποίων κατείχε ειδική τεχνική παραβίασης, χωρίς να αφήνει ίχνη διάρρηξης.
Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προέβησαν στις παρακάτω ένοπλες ληστείες:

·         Την 05-11-2010, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, στην οδό Τσιμισκή,  όπου αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή όπλου, πυροβόλησαν και έθραυσαν με σφυριά τις προθήκες, αφαιρώντας πλήθος ρολογιών χειρός. Ακολούθως, διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένο όχημα.
·         Την 01-03-2012, με την απειλή πυροβόλου όπλου, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου επί της Εγνατίας οδού και αφού αφαίρεσαν από το εσωτερικό της επιχείρησης κοσμήματα, συνολικής χρηματικής αξίας 70.000 ευρώ, απομακρύνθηκαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε συνεργός τους.

·         Την 15-03-2012, τρία εκ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Εγνατία οδό. Κατά την αποχώρησή τους από την επιχείρηση, ο ένας από τους δράστες ακινητοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη, με τη βοήθεια διερχόμενων πολιτών και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Ο δεύτερος δράστης, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έπειτα από ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις, ενώ σε βάρος του τρίτου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. (σχετ. το από 16-03-2012 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

Έκτοτε, οι δύο συλληφθέντες, παραμένουν κρατούμενοι στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !