5 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Τη Δευτέρα 3 Νομεβρίου η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Πιερία.
Αφορμή της εκδρομής ήταν η ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Καθηγητή της Ακαδημίας.

Συγκεκριμένα, 100μελής ομάδα φοιτητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Πρωτοπρ. Γρηγόριο Σταμκόπουλο, Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, και πολλούς Καθηγητές, νωρίς το πρωί εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Περιστάσεως Κατερίνης, όπου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του οικείου Ιεράρχου.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Αρχαία Πύδνα, όπου η καθηγήτρια Αθηνά Τσιγκαροπούλου ξενάγησε τους φοιτητές στα πλαίσια των αρχαιολογικών μαθημάτων της Ακαδημίας.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Κίτρους, την ιστορική έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου παρετέθη τράπεζα στους καθηγητές και φοιτητές. Παρακάθησαν ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγινίου Πρωτοπρ. Ηλίας Γκοτσίδης, καθώς και πολλοί κληρικοί της περιοχής, που χρημάτισαν φοιτητές της Ακαδημίας.
Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ενορία Κούκου Πιερίας, για την εορτή του νεοφανούς Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη, ο οποίος διέμεινε στο χωριό.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !