17 Οκτωβρίου 2014

Τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της Ελληνικής Αυγής Γραικού Φώτη

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου και το πρώτο περιφερειακό συμβούλιο των νεοεκλεγέντων παρατάξεων στην Π.Κ.Μ. λαμβάνει χώρα... Για πρώτη φορά ανάμεσα στους περιφερειακούς συμβούλους δίνουν το παρών οι Έλληνες Εθνικιστές της Ελληνικής Αυγής για τη Κεντρική Μακεδονία, μεταξύ αυτών και ο
γράφων, που με το παρόν κείμενο θα προσπαθήσει να δώσει στον αναγνώστη, στο βαθμό που είναι δυνατό, την εικόνα και το "κλίμα" που αντίκρισαν. Ξεκινώντας με την εικόνα λοιπόν, δεν είναι σίγουρο από που μπορεί να αρχίσει κανείς να περιγράφει. Από τον καθυστερημένο κ. Ιωαννίδη; από την κα Χαραλαμπίδου με το τσιγάρο στο χέρι εν ώρα συνεδρίασης; από την έλλειψη μικροφώνων; την οχλαγωγία; την απόλυτη απουσία τήρησης των κανονισμών; τις εκτός τόπου και χρόνου ρητορικές διαθέσεις των εκπροσώπων κυρίως της αριστεράς; Το σίγουρο είναι πως η εικόνα ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων και ξεπερνούσε ακόμα και τις προβλέψεις και των πιο απαισιόδοξων συναγωνιστών. Το "κλίμα" σε αντίθεση με την εικόνα ήταν αναμενόμενο. Ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας διατηρούσε απαξιωτική στάση προς το συμβούλιο, ο κ. Ιωαννίδης προσπαθούσε με κάθε τρόπο και με την "ευγένεια" που τον διακρίνει να επιβληθεί διακόπτοντας συνεχώς και φυσικά όλοι, πλην των Εθνικιστών, να αναλώνονται σε δηλώσεις μικροπολιτικού ενδιαφέροντος αδιαφορώντας επιδεικτικά για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, με τους εκπροσώπους της "αριστεράς" να πρωταγωνιστούν σε αυτό το τομέα. Το σημείο ωστόσο που "ξέφυγαν" τα πράγματα ήταν, όταν με αφορμή την συμμετοχή, ως αναπληρωματικό μέλος, του συναγωνιστή Νικήτα Σιώη σε επιτροπές που αφορούσαν το Νομό Σερρών, όπου και είναι εκλεγμένος, η κα. Χαραλαμπίδου - αν και η παράταξή της υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκλέξει εκπρόσωπο στο Νομό αυτό - ζήτησε να πάψουν κάποιες από τις επιτροπές και όσες μείνουν να μην περιλαμβάνουν άτομα της Ελληνικής Αυγής. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της πάντα, η Χρυσή Αυγή έχει κηρυχτεί από τη δικαιοσύνη εγκληματική οργάνωση. Τότε ξαφνικά μεταξύ κρύου "σάντουιτς" και "φρέντο" οι εκπρόσωποι της "αριστεράς" ανακάλυψαν πως έχουν λόγω ύπαρξης. Μέσα σε δύο λεπτά το περιφερειακό συμβούλιο μετετράπη σε "αρένα φασιστοφάγων". Ακούστηκαν τα πάντα, "ναζιστές", "εγκληματίες", "ανήθικοι", "ανίκανοι", ακούστηκε ακόμη ότι πρέπει να απομονωθούν οι χρυσαυγίτες και ότι δεν θα τους "ανεχθούν" άλλο, ότι οι "φασίστες" δεν χωράνε στο περιφερειακό συμβούλιο, ότι πρέπει να αποβληθούν από την αίθουσα και οι πομπώδεις δηλώσεις δεν είχαν τελειωμό.
Η απάντηση των Εθνικιστών λιτή και απέριττη όμως αρκετή για να τους επαναφέρει στην πραγματικότητα, αφού αμέσως σταμάτησαν τον "αντιφασιστικό" αγώνα. Για την ακρίβεια ζητήθηκε από το προεδρείο να τηρήσει τους κανονισμούς και να τους προστατέψει από τις υβριστικές δηλώσεις, ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται υπό δίωξη και δεν έχει κηρυχθεί εγκληματική οργάνωση από την δικαιοσύνη και όσον αφορά το ήθος και τις ικανότητες του καθενός, ο μόνος αρμόδιος κριτής είναι ο ελληνικός λαός. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί πως σημαντικό ρόλο στη "χαλάρωση" των "αριστερών" παρατάξεων διαδραμάτισε και η στάση του περιφερειάρχη που τελικά απέσυρε το θέμα, ικανοποιώντας τα συμπλεγματικά τους αιτήματα. Η αλήθεια είναι πως αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν. Έχουν να κάνουν με Έλληνες Εθνικιστές, έχουν να κάνουν με ανθρώπους τίμιους, προερχόμενους από το λαό, που παρά τις διώξεις συνεχίζουν τον Αγώνα τους και αν κάποιος δεν έχει χώρο στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς απογόνους των εαμοβούλγαρων - αρχιπροδοτών  της Μακεδονίας και των ψοφοδεξιών λακέδων των Αμερικάνων. Όπως και να έχει οι Έλληνες Εθνικιστές τους ενημερώνουν πως ακόμα είναι αρχή και το αλαζονικό ύφος ορισμένων θα χαθεί με τον καιρό.


Γραικός Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !