17 Οκτωβρίου 2014

Κανονικά η μεταφορά και των 800 μαθητών του δήμου Θερμαϊκού

Πλήρως καλυμμένοι είναι, πλέον, οι 800 μαθητές του δήμου Θερμαϊκού, που έχουν τις προϋποθέσεις και δικαιούνται δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από και προς τα σχολεία τους.
Μετά από επίμονες και συντονισμένες ενέργειες του δήμου εξυπηρετούνται, πλέον, όλοι οι μαθητές
του ΕΠΑΛ Επανομής, του 5ου δημοτικού σχολείου Περαίας και του 1ου δημοτικού σχολείου Επανομής, που λόγω της απόστασης δικαιούνται μεταφοράς. Ειδικά στην περίπτωση των μαθητών του ΕΠΑΛ Επανομής από την Κερασιά και τη Μηχανιώνα φέτος είναι η πρώτη φορά που εξυπηρετούνται με ειδικό λεωφορείο, αφού μέχρι πέρσι μετακινούνταν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο.
Για το θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, αλλά της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο των γενικότερων ρυθμίσεων ο δήμος Θερμαϊκού οργάνωσε το δίκτυο των μεταφορών των 800 μαθητών για τη φετινή περίοδο στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Ευχόμαστε να μην υπάρξουν ανατροπές που θα διαταράξουν την ομαλή λειτουργία του συστήματος μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Για μας είναι πολύ σημαντικό ότι δεν υπάρχει κανένας μαθητής που θα δικαιούται και να επιθυμεί μεταφορά και να μην εξυπηρετείται. Ειδικά τα παιδιά από την Κερασιά και την Μηχανιώνα που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Επανομής που μέχρι πέρσι πλήρωναν για τη μεταφορά τους στον ΟΑΣΘ 0,80 ευρώ ημερησίως, το όφελος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό είναι γύρω στα 16 ευρώ το μήνα, ενώ και οι συνθήκες μεταφοράς με το ειδικό λεωφορείο είναι καλύτερες. Για τον δήμο Θερμαϊκού, που λόγω της έκτασης του έχει μεγάλες αποστάσεις, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών είναι κομβικής σημασίας για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των παιδιών κι επομένως απόλυτης προτεραιότητας για τη διοίκηση του δήμου». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !