17 Οκτωβρίου 2014

Τελετή Έναρξης Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας

Με την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, χθες, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, υποδέχτηκε η Θεσσαλονίκη τους εκατοντάδες κωπηλάτες και τους συνοδούς τους, από 23 συνολικά χώρες, που συμμετέχουν στις αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας
Κωπηλασίας 2014, που διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. και η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων, έως τις 19 Οκτωβρίου.
            Καλωσορίζοντας κωπηλάτες, προπονητές και συνοδούς ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε ότι “το 2014, έτος που συμπίπτει με το σημαντικό ρόλο της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, είναι η χρονιά που η πόλη αναδεικνύει τις προοπτικές της και τις δημιουργικές της δυνάμεις. “Η  διοργάνωση του Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας στην καρδιά της πόλης συνδυάζει και αναδεικνύει αυτό ακριβώς το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης, το πρόσωπο που φέρνει στο προσκήνιο τις δυναμικές και νεανικές φωνές, προβάλλει το αθλητικό πνεύμα και αναδεικνύει τις σύγχρονες δυνατότητές της. Είμαι βέβαιος” κατέληξε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης “ότι αυτή η διοργάνωση θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες πόλεις της Ελλάδας και θα κάνει το άθλημα ευρύτερα γνωστό”.
            Ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Ορφανός, στο χαιρετισμό του χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, αφού φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον υγρό στίβο και τόνισε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει η πόλη, ώστε να διοργανώσει σημαντικές εκδηλώσεις, με διεθνή χαρακτήρα. “Με τον τρόπο αυτό”  κατέληξε ο Υπουργός “αναβαθμίζεται το προφίλ της πόλης και κερδίζει την αναγνώριση”. 
            Σε μήνυμα που απέστειλε ενόψει της τελετής, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Αδριανός,  χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ιδανική πόλη για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι,  τόσο οι συναγωνιζόμενοι όσο και οι θεατές, θα αποκομίσουν μια αξέχαστη εμπειρία.
             Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Αθλητικών Σωματείων, Γιάννης Καρράς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με τη διεξαγωγή της διοργάνωσης ξεκινάει και επίσημα στην Ελλάδα η ανάπτυξη της παράκτιας κωπηλασίας, με την ελπίδα ότι θα φέρει ανάπτυξη στο άθλημα και θα το κάνει  προσιτό σε περισσότερους ανθρώπους.
            Η πρόεδρος της Επιτροπής Παράκτιας Κωπηλασίας της FISA (Παγκόσμια Κωπηλατική Ομοσπονδία), Γκουέιν Μπάτεν, προέτρεψε τους συμμετέχοντες που θα αγωνιστούν το προσεχές διήμερο στα νερά του Θερμαϊκού, να βάλουν τα δυνατά τους με χάρη τιμή και πάθος, χωρίς να ξεχνούν ότι αυτή η πόλη είναι μια πόλη “Νίκης”.
            Κυρίαρχο στοιχείο στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του δημαρχείου ήταν το υδάτινο στοιχείο, τα κουπιά και ο μύθος της γοργόνας που παρουσιάστηκε  μέσα από μια μουσικοχορευτική και θεατρική αναπαράσταση, βασισμένη στο διήγημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα.
            Στην εκδήλωση η συνθέτρια - θεραμινίστρια May Roosevelt  έδωσε μία εντυπωσιακή παράσταση με συνθέσεις εμπνευσμένες από ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και με τη συμμετοχή χορευτών και χορευτριών του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς.

            Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε., Σπύρος Πέγκας, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Προξενικών αρχών της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !