17 Οκτωβρίου 2014

Μ. Χαρακόπουλος: "Να στηρίξουμε παντί τρόπω τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου"

«Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα στην Αλβανία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα ακραίου εθνικισμού και ανθελληνισμού. Και όχι μόνο από ομάδες ανεξέλεγκτων εθνικιστών, όπως συνέβη με τα προχθεσινά επεισόδια στο χωριό
Δερβιτσάνη» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίθεση Αλβανών κατά της πολύπαθης ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με θέμα την καθιέρωση Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «η έκδοση σχολικών βιβλίων με χάρτες της λεγόμενης μεγάλης Αλβανίας, όπου συμπεριλαμβάνονται και ολόκληρα τμήματα της ελληνικής επικράτειας -της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Κέρκυρας- τροφοδοτούν το μίσος εναντίον των Ελλήνων, διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια και δείχνουν ότι κάτι πάει λάθος στην αλβανική πολιτική».


Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε λέγοντας ότι «η αυτή συμπεριφορά εκ μέρους της Αλβανίας δεν συνάδει με κράτος που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ε.Ε., που επιθυμεί να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο, να γίνει πλήρες μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Δική μας υποχρέωση, πάντως, είναι να σταθούμε στο πλευρό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και να τους στηρίξουν παντί τρόπω στον αγώνα τους να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της μειονότητας και να συνεχιστεί δημιουργικά η ιστορική της παρουσία στις προαιώνιες εστίες της».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !