11 Οκτωβρίου 2014

Οι έξι ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο

Ένας από τους κυριότερους παράγοντες, που καθορίζουν την τελική απόφαση πολλών ταξιδιωτών για τον προορισμό τους σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι αναμφισβήτητα η ασφάλεια.

Τα ποσοστά εγκληματικότητας ποικίλλουν από πόλη σε πόλη και είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα είδη των κινδύνων, που μπορεί να αντιμετωπίσετε σε κάθε μια.


Σας παρουσιάζουμε έξι επιλογές αποδράσεων σε πόλεις, που έχουν κερδίσει από διεθνείς έρευνες μεγάλα ποσοστά στην ασφάλεια, διατηρώντας χαμηλούς δείκτες στην εγκληματικότητα, ενώ κάποιες από αυτές βρίσκονται στην κορυφή, όσον αφορά στην καθαριότητα και την φιλοξενία.

Επιλέξτε την ιδανική για εσάς και καλό σας ταξίδι!

1. Κοπεγχάγη, Δανία

Παρά το μέγεθος και τη δημοτικότητα της, η πρωτεύουσα της Δανίας διατηρεί ένα εντυπωσιακά χαμηλό ποσοστό εγκληματικής δραστηριότητας, ενώ και συνολικά η Δανία κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των λιγότερων διεφθαρμένων χωρών στον κόσμο, με τα ποσοστά εγκληματικότητας να συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά.

2. Τόκιο, Ιαπωνία


Σύμφωνα με έρευνα του TripAdvisor το Τόκιο είναι η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο. Στην ίδια έρευνα, το Τόκιο κατακτά την κορυφή για τους πιο φιλικούς οδηγούς ταξί, τις καλύτερες υπηρεσίες ταξί και τους καθαρότερους δρόμους.

Το 2013, το αρμόδιο συμβούλιο για την ασφάλεια στο εξωτερικό του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε ότι το γενικό ποσοστό εγκληματικότητας στο Τόκιο είναι χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο των ΗΠΑ.

Αυτοί οι παράγοντες, καθώς και η πλούσια ιστορία, αλλά και η έντονη νυχτερινή ζωή του Τόκιο, καθιστούν την πόλη έναν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό.

3. Ρέικιαβικ, Ισλανδία


«Αν βρείτε ασφαλέστερη πόλη, ενημερώστε μας!», γράφει χαρακτηριστικά το Lonely Planet, μιλώντας για το Ρέικιαβικ.

Αυτό το συναίσθημα επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές, όπως η ιστοσελίδα Travelio που κατατάσσει την Ισλανδία μεταξύ των κορυφαίων δέκα ασφαλέστερων χωρών του κόσμου, ενώ το Ρέικιαβικ διατηρεί σταθερά καλές επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας.

Παράλληλα, μια έρευνα του 2009 έδειξε ότι το 93% των επισκεπτών του Ρέικιαβικ συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό ότι είναι ένας ασφαλής προορισμός.

4. Σιγκαπούρη


Η Σιγκαπούρη τοποθετείται δεύτερη θέση στην έρευνα του TripAdvisor για τις ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου, ενώ κερδίζει την ίδια θέση στις κατηγορίες για τους πιο καθαρούς δρόμους και της καλύτερες υπηρεσίες ταξί.

Παράλληλα, έχει διατηρήσει σχετικά χαμηλό το ποσοστό της εγκληματικότητας της για πολλά χρόνια, ενώ το 2013 παρουσιάστηκε το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας των τελευταίων 30 χρόνων.

Εν μέρει, το BBC αποδίδει αυτό το ποσοστό συρρίκνωσης της εγκληματικότητας στις σκληρές ποινές, ακόμα και για μικρά αδικήματα.

5. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Το TripAdvisor σημειώνει ότι το Άμστερνταμ είναι ασφαλές για τους ταξιδιώτες όλων των ειδών και ότι η πόλη κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων είκοσι πέντε πιο ασφαλών πόλεων στον κόσμο.

Το ποσοστό εγκληματικότητας του Άμστερνταμ είναι χαμηλότερο σε σχέση με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι το βίαιο έγκλημα είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να προσέχουν τις μικροκλοπές κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην πόλη.

6. Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Το όμορφο Ντουμπρόβνικ, το «μαργαριτάρι της Αδριατικής» τοποθετείται στην τρίτη θέση στον κατάλογο του TripAdvisor με τις ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου.

Οι επισκέπτες συρρέουν εδώ για τις βοτσαλωτές παραλίες και τη θαυμάσια αρχιτεκτονική.

Το ποσοστό εγκληματικότητας αυτής της πόλης είναι πολύ χαμηλό, σε σύγκριση με της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ και οι μικροκλοπές είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !