11 Οκτωβρίου 2014

Α. Παπαρήγα προς ΣΥΡΙΖΑ: «Όσα υπόσχεστε είναι σαν την άχνη στους κουραμπιέδες"

Χριστούγεννα μύρισαν στην Βουλή… αφού εχθές το βράδυ η Αλέκα Παπαρήγα από του βήματος εξαπέλυσε σφοδρή κριτική και στη κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Τρομοκρατείτε τον κόσμο, γιατί τρέμετε τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε προς την κυβέρνηση η Αλέκα Παπαρήγα εχθές το βράδυ από το βήμα της
βουλής, για να γυρίσει προς την αξιωματική αντιπολίτευση και να χαρακτηρίσει το πρόγραμμά της «χίμαιρες, ονειρώξεις και ονειροφαντασιώσεις» και να προσθέσει: «Όλα αυτά που υπόσχεστε είναι σαν την άχνη στους κουραμπιέδες. Αν την τινάξεις, θα φύγει».

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι κόντεψε να σπάσει την τηλεόρασή της, όταν άκουσε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονο, να μιλά για ανθρωπιστική κρίση και να αναλύει το πρόγραμμα του κόμματός του για την αντιμετώπισή της.
Υποστήριξε, απευθυνόμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι το «κίνημα» ξεκίνησε να υποχωρεί το 2012. «Τα δύο τελευταία χρόνια το κίνημα έχει παει πολύ πιο κάτω. Η ανάκαμψη θα είναι δύσκολη και εκεί επιχειρούμε να είναι ο ρόλος μας και όχι με τις βρισιές στο Κοινοβούλιο».
Ακολούθως, έγινε πιο συγκεκριμένη: «Στον ΣΥΡΙΖΑ πήρατε 2,5 εκατ ψήφους. Με 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους θα έπρεπε να είναι κυψέλες τα συνδικάτα, τα κινήματα να σφύζουν από ζωή. Πού πήγαν; Γιατί; Γιατί λέτε να τα ανατρέψουμε όλα για την κάλπη. Αν ήταν να συγκρουστείτε, θα έπρεπε να έχετε προετοιμάσει τον κόσμο στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, όχι μόνο στην κάλπη. Τι θα κάνετε; Χάπενινγκ στην πλατεία Συντάγματος; Δεν γίνεται έτσι».
Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, σημείωσε -πάντα για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μας έχετε ζαλίσει με το θέμα του χρέους. Έχετε διάφορες συνταγές, αλλά όλες στη βάση τους αναγνωρίζουν το χρέος. Δεν είναι βεβαίως πλασματικό, αλλά πάρθηκαν για τις επιχειρήσεις και όχι το λαό. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, γιατί δεν έγινε για το λαό».
«Έχετε εναλλακτική πρόταση; Η ΝΔ λέει λιτότητα και ανάπτυξη και ο ΣΥΡΙΖΑ ανάπτυξη και λιτότητα. Αυτές είναι οι διαφορές σας» είπε,για να συμπληρώσει: «Διαφορετικές συνταγές με ίδιο αποτέλεσμα».
Κατηγόρησε, δε, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την τέλεση του μεγαλύτερου εγκλήματος, λέγοντας: «Καλλιεργείτε στο λαό την έκπτωση των διεκδικήσεών του. Πως πρέπει να αρκείται στα ψίχουλα -και αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα».
«Η ΝΔ τρομοκρατεί και τρομολαγνεί τα πάντα, γιατί μπορεί να έρθει μια άλλη συνταγή» είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θελει το σοσιαλισμό. Είστε αχάριστοι εκεί στη ΝΔ. Τα έχει αυτά στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, αν το τινάξεις, είναι σαν την άχνη του κουραμπιέ. Όταν το τινάζεις, φεύγει. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4%, μας είχατε ζαλίσει για τα πρώην λαμπερά στελέχη μας, που άλλαξαν γνώμη, που εκσυγχρονίστηκαν και εσείς μείνατε στα παλιά τα σταλινικά. Όμως, τώρα αυτά τα "λαμπερά" στελέχη τους λέτε κομμουνιστές . Αυτά ακούγαμε 20 χρόνια και έπιαναν σε ένα κόσμο, γιατί είχαν κύρος -ως στελέχη του ΚΚΕ βεβαίως- και τώρα τους λέτε επικίνδυνους κομμουνιστές».
Συνέχισε, λέγοντας προς την κυβέρνηση: «Δεν αντέχετε να χάσετε τη διακυβέρνηση του τόπου. Το '81 χάσατε από το ΠΑΣΟΚ που δεν είχε την στήριξη της αστικής τάξης, την απέκτησε μετά. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θα κερδίσει στη λογική -δεν θα γίνουν όλα, αν γίνουν έστω τα μισά καλά είμαστε- θα έχει την στήριξη της αστικής τάξης και των κέντρων της Ευρώπης. Δεν θα βάλουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο χέρι, την έχουν βάλει ήδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !