15 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εδέησε το ΔΣ της ΔΟΕ ν’ ασχοληθεί με την εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό κίνημα και να εκδώσει ανακοίνωση κατά του Εθνικιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών που μόνο θυμηδία προκάλεσε στους εκπαιδευτικούς.

Ξεκινούν με την παραδοχή της τραγικής κατάστασης της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αποσιωπώντας φυσικά το τεράστιο μερίδιο ευθύνης, που φέρουν οι ίδιοι προσωπικά και τα κόμματα που στηρίζουν. Τους θυμίζουμε ότι ένα δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο δεν είναι για να περιγράφει καταστάσεις, αλλά για να δίνει λύσεις και κάτι τέτοιο η ΔΟΕ ουδέποτε έπραξε, μια και πάντα πορευόταν ανάλογα με τα συμφέροντα των κομμάτων. Τρανή απόδειξη η δεινή θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι εκπαιδευτικοί και παιδεία στη χώρα μας, θύματα των μνημονιακών πολιτικών, που οι κομματικοί τους φορείς στηρίζουν.
Θεωρούν προκλητικό τον τίτλο της παράταξης μας και ιδιαίτερα την πίστη μας στον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ο οποίος προφανώς είναι απέναντι σε κάθε διεθνιστικό ιδεολόγημα, νεοφιλελεύθερο ή μαρξιστικό, που οι ίδιοι εκπροσωπούν. Δεν έκαναν καν τον κόπο να διαβάσουν την ιδρυτική μας διακήρυξη και επιμένουν να μας υβρίζουν, αφαιρώντας μας και αυτό το ανθρώπινο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Αν δεν το αντιλαμβάνονται, τους πληροφορούμε ότι αυτές είναι φασιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον μας και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, στο νομικό πλαίσιο που ανήκουμε, ως πολίτες και εκπαιδευτικοί αυτής της χώρας. Μπορούν, αν θέλουν, να παραδεχτούν ότι δεν έχουν επιχειρήματα απέναντι στις θέσεις μας και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κραυγάζουν υστερικές ύβρεις. Εμείς τους προκαλούμε.
Επιθυμούν να μας αποκλείσουν επικαλούμενοι τον «Ν. 1566/85 και το λοιπό νομοθετικό πλαίσιο», αλλά μάλλον δεν έκαναν τον κόπο να τα διαβάσουν ποτέ. Το Σύνταγμα στο άρθρο 16, παρ. 2 λέει ότι σκοπός της εκπαίδευσης είναι «η  ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων», ενώ ο 1566/85 στο άρθρο 1, λέει ότι σκοπός της εκπαίδευσης είναι να υποβοηθεί τους μαθητές «Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης». Ο ίδιος νόμος παρακάτω, στο άρθρο 4, λέει ότι σκοπός ειδικότερα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι «να εξοικειώνονται (οι μαθητές) βαθμιαία με τις ηθικές, θρησκευτικές, εθνικές, ανθρωπιστικές και άλλες αξίες και να τις οργανώνουν σε σύστημα αξιών». Χρειάζεται να ρωτήσουμε ποιοι από τους αλαλάζοντες επαγγελματίες συνδικαλιστές έχουν ασχοληθεί έστω και μία φορά με την πραγμάτωση των σκοπών της εκπαίδευσης, που επιτάσσει ο ΝΟΜΟΣ; Χρειάζεται να ρωτήσουμε ποια η σχέση κάποιων εξ αυτών με τη νομιμότητα, όταν επίσημα ευαγγελίζονται την ΑΝΥΠΑΚΟΗ;
Κλείνοντας θα πρέπει να συμφωνήσουμε με το αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. «να να καταδικάσει δημόσια και έμπρακτα την παρουσία των εκπροσώπων του φασισμού στην εκπαίδευση», μόνο που τέτοιοι είναι όλοι αυτοί που πιστεύουν στη δημοκρατία των αποκλεισμών και των ύβρεων.
Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δηλώνει παρών. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για μας είναι οι συνάδελφοί μας στα σχολεία και όχι οι επαγγελματίες βολεμένοι συνδικαλισταράδες.


                                                                                                ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !