15 Οκτωβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Όλα είναι έτοιμα για την παρουσίαση του σημαντικού από κάθε πλευρά αφιερώματος της χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης για το ρόλο και τη συμβολή της Φιλικής Εταιρείας στην Ελληνική επανάσταση, που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου και 5ουΓενικού Λυκείου Κατερίνης ( πρώην Πολυκλαδικό ).
    Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατό δύο χρόνων από την απελευθέρωση της Κατερίνης και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Κατερίνης, τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου μας και την Εστία Πιερίδων Μουσών.
    Το αφιέρωμα πλαισιώνεται από παραδοσιακά και σύγχρονα χορωδιακά ακούσματα και τραγούδια, από ποιητικά και λογοτεχνικά κείμενα καθώς και από αφήγηση ιστορικών κειμένων.
    Η επιλογή της εκδήλωσης υλοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των διακοσίων χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και τη συμβολή των Φιλικών στην εθνεγερσία του 1821.
    Χθες το βράδυ οι συντελεστές του αφιερώματος, χορωδοί, τραγουδιστές, μουσικοί, αφηγητές πραγματοποίησαν την τελική πρόβα σε καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη.
    Έτοιμοι λοιπόν από κάθε πλευρά οι διοργανωτές αναμένουν τους συμπολίτες μας να απολαύσουν την εκδήλωση, η οποία με την αρτιότητα της γοήτευσε στις μέχρι τώρα εμφανίσεις της σε διάφορα μέρη της χώρας μας.
    Ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ.Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο έφορος χορωδίας Αντώνιος Μπίντας και τα μέλη της διοίκησης που συντονίζουν το όλο εγχείρημα, σε ανοικτή πρόσκληση προς το Πιερικό κοινό θα νοιώσουν ιδιαίτερη τιμή με την παρουσία των συντοπιτών μας στο αποψινό αφιέρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !