15 Οκτωβρίου 2014

Μ. Χαρακόπουλος: "Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται ως ταύρος σε υαλοπωλείο"

«Η συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης -ανώριμη πολιτικά, ανερμάτιστη ιδεολογικά, και τελικά επικίνδυνη εθνικά- θυμίζει ‘‘ταύρο σε υαλοπωλείο’’. Όλα επιτρέπονται για την κατάκτηση της εξουσίας. Και η λάσπη και ο βόρβορος και οι συκοφαντίες» τόνισε ο
βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στους κινδύνους που απορρέουν από τη διχαστική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και τις «δηλητηριώδεις φήμες για χρηματισμό βουλευτών και κουμπαράδες» λέγοντας ότι «αναπόδεικτες κατηγορίες που εκτοξεύονται με μεγάλη ευκολία, υπονομεύουν απειλητικά το πολιτικό σύστημα». Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αντιλαμβάνεται πως «καλός ο λαϊκισμός και η δημαγωγία για την άγρα ψηφοφόρων, αλλά οι ακρότητες και η ισοπεδωτική κριτική εντέλει γυρνούν μπούμερανγκ εναντίον όλων».
Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «περισσεύει η ανευθυνότητα και η ελαφρότητα στο δημόσιο λόγο» και όσοι τροφοδοτούν αυτήν τη νοσηρή κατάσταση λησμονούν «όχι μόνον παλαιότερες εποχές πολιτικής ανωμαλίας, που προκάλεσε ο διχασμός και η ακραία πόλωση, αλλά και την οδυνηρή εμπειρία που βιώσαμε στα χρόνια της κρίσης». Όμως προειδοποίησε ότι «παιχνίδια με τη φωτιά, την ώρα, που μετά από τόσες θυσίες του ελληνικού λαού, μπορούμε να χαράξουμε μια νέα πορεία» και ενώ «φλέγεται η γειτονιά μας, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα».
Αντιθέτως, η «αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος είναι έργο μακράς διάρκειας, έργο οικοδόμησης. Κατακτιέται όσο η χώρα βγαίνει από την οικονομική κρίση». Αλλά και με παρεμβάσεις της πολιτείας για τη χρηματοδότηση κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών, όπως και τη διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων ως καίριο ζήτημα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας τους. Όπως, όμως, τόνισε «το ζητούμενο είναι να εφαρμόζονται τα ψηφισθέντα. Θυμούμαι ως πρωτοεκλεγείς βουλευτής ότι το 2004 ήταν κοινό μυστικό ότι υπήρξαν βουλευτές που άνοιξαν τραπεζικό λογαριασμό για τις εκλογικές τους δαπάνες μετά τις εκλογές χωρίς καμία κύρωση».
Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε υποστηρίζοντας ότι «οι αλλαγές που εισηγείται το παρόν νομοσχέδιο πρέπει να εντάσσονται σε μια δέσμη γενναίων και ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της πολιτείας, που θα στοχεύουν στη διαφάνεια της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και στην αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας του, όπως στον νόμο περί ευθύνης υπουργών και στη βουλευτική ασυλία, την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών και το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή. Τέλος, αναμένουμε τα αποτελέσματα του αναδρομικού ελέγχου του πόθεν έσχες για όσους διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έως σήμερα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !