4 Οκτωβρίου 2014

Κι όμως στο Υπερσύγχρονο Νοσοκομείο Κατερίνης Δε Λειτουργεί η ΜΕΘ !

Επιστολή στον Αν/τη υπουργό υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο απέστειλε η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας με θέμα την μη λειτουργία της ΜΕΘ στο ΓΝ. Κατερίνης. Στη επιστολή τονίζεται ότι : «σε πρόσφατη αξιολόγηση το ΓΝ Κατερίνης αξιολογήθηκε  ως ένα από τα καλύτερα οργανωμένα Νοσοκομεία της χώρας στην αντίστοιχη κατηγορία του, δηλαδή με δυνατότητα ανεπτυγμένων κλινών από 251 έως 400, κατά την αξιολόγηση που έγινε με βάση 20 κριτήρια, οικονομικά και λειτουργικά των Νοσοκομείων, που καταχωρούνται στην ηλεκτρονική εφαρμογή ESY.net.

    Όλα τα παραπάνω οφείλονται στη θαυμαστή και αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση, το διοικητικό αλλά κυρίως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.   Μάλιστα στο ΓΝ Κατερίνης υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δυναμικότητας 8 κλινών (και ΜΑΑΦ 4 κλίνες)  που δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.Αποτέλεσμα είναι να μην εξυπηρετούνται τα περαστικά που χρήζουν εντατικής φροντίδας και να μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του ασθενή αλλά και την υπερφόρτωση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.
   Πληροφορηθήκαμε από συνάντηση με την διοίκηση ότι απαιτείται η πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικότερα  προκήρυξη και πρόσληψη σε  οργανική θέση συντονιστή Δντή ΜΕΘ.  Δεν είναι δυνατό όμως να υπάρχει μια ολοκαίνουργια ΜΕΘ με υπερσύγχρονο εξοπλισμό σε ένα νέο νοσοκομείο και να μην έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και τέσσερα (4) χρόνια!!
    Κε υπουργέ, πιστεύουμε για όλους του παραπάνω λόγους ότι πρέπει να προβεί το υπουργείο άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό (ένας  Διευθυντής και τρεις επιμελητές Ιατροί ΕΣΥ) , ώστε να λειτουργήσει η ΜΕΘ το συντομότερο».




ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !