14 Νοεμβρίου 2011

Συνεδρίασε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας



Συνεδρίαση πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνης, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της θητείας της και με αρκετά προβλήματα που έχει μπροστά της στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό υλικό και καύσιμα, καθώς και η προβληματική της διοργάνωσης χορών από τα 15μελή των σχολείων.

Στο προεδρείο βρέθηκαν η πρόεδρος Διονυσία Ουσταμπασίδου, ο αντιπρόεδρος Νίκος Σαλπιστής και ο γραμματέας Νίκος Ορνιθόπουλος, τοποθετούμενοι και για τις μέχρι τώρα δράσεις και πρωτοβουλίες τους. Όπως τόνισαν, συνισταμένη των προσπαθειών τους, ιδιαίτερα στο θέμα των καταλήψεων, ήταν η προστασία των μαθητών αλλά και η επίλυση των προβλημάτων. Σε καμία περίπτωση δεν ενθάρρυναν τις κινητοποιήσεις των μαθητών, οι οποίες ωστόσο χαιρετίστηκαν ως δομημένες, μαζικές και δυστυχώς μη δικαιωμένες.

Αναφερόμενοι στη φετινή σχολική χρονιά τόνισαν ότι ξεκίνησε με σύνθημα το «λεφτά δεν υπάρχουν» και τις δυο δόσεις χρηματοδότησης που ήρθαν στην σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού να είναι μειωμένες κατά 60%. Τα σχολεία συντηρούνται από τα μισθώματα των κυλικείων και οικονομίες του κάθε σχολείου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα περισσότερα σχολεία υπάρχει πετρέλαιο μέχρι και το τέλος του μήνα.

Το θέμα των βιβλίων αντιμετωπίζεται πλέον και με δόσεις χιούμορ, ωστόσο στηλιτεύτηκε το γεγονός ότι υπάρχουν σχολεία που έχουν ξοδέψει 1,5-2 χιλιάδες ευρώ στις φωτοτυπίες χωρίς να έχουν έρθει επιπλέον χρήματα όπως είχε ειπωθεί. Εκφράστηκε μάλιστα η άποψη ότι ο στόχος του υπουργείου είναι τα σχολεία να «ζουν» από τα χρήματα των κυλικείων και χορηγείες γονέων.

Επιπλέον, θίχθηκε και το πρόβλημα ασιτείας ορισμένων μαθητών, το οποίο μπορεί να αποσιωπήθηκε έχει όμως κάνει την εμφάνισή του και στην Πιερία. Στην κατεύθυνση επίλυσης αυτού του προβλήματος, αλλά και όποιου άλλου κοινωνικής φύσης υπήρξε συμφωνία να αντιμετωπίζεται συλλογικά.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν επί μέρους οι εκπρόσωποι σχολείων που ήταν παρόντες, σημειώνοντας τις ελλείψεις σε κάθε κτίριο και καλώντας τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το λόγο πήραν και από την ΕΛΜΕ Πιερίας ο πρόεδρος Θόδωρος Σιαμάγκας και ο Γιώργος Ριαλάς λέγοντας ότι έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν για το πρόβλημα της σίτισης, όπου ήδη γίνονται προσπάθειες.

Πέραν των παραπάνω προβλημάτων μακρά συζήτηση έγινε και για το θέμα των σχολικών χορών. Πρόκειται για μια πρακτική που έχει αρκετά τρωτά σημεία, όπως το καθεστώς των καταστημάτων όπου φιλοξενούνται οι χοροί, το αν σερβίρονται οινοπνευματώδη ποτά και άλλα θέματα ασφάλειας των μαθητών, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο κλείνονται συμφωνίες.

Το θέμα μάλιστα έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν, όταν εκπρόσωποι συλλόγου γονέων και κηδεμόνων απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα. Τίποτα ουσιαστικό δεν έγινε όμως, καθώς ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε να καταγγείλουν συγκεκριμένα περιστατικά και παρανομίες στην αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !