14 Νοεμβρίου 2011

Ξενώνα φιλοξενίας θυμάτων βίας προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης




Την πρότασή του για τη δημιουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Θυμάτων Βίας κατά των γυναικών πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με άλλους 14 δήμους της χώρας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).





Την εκπόνηση και την υλοποίηση της σχετικής μελέτης για την εκτέλεση του έργου που έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ, έχει αναλάβει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη.
Κατά τη διάρκεια της 1ης Τεχνικής Σύσκεψης της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της ΕΕΤΑΑ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι των Δικαιούχων Δήμων ενημερώθηκαν για τα βασικά σημεία και τις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος.
Το έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας για τη δημιουργία Ξενώνων Φιλοξενίας Θυμάτων Βίας κατά των γυναικών στις 13 περιφέρειες της χώρας θα υλοποιηθεί με τον συντονισμό της ΕΕΤΑΑ και συγχρηματοδοτείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».
Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει: ενοικίαση κτιρίου, δαπάνες διαμόρφωσης χώρου, έπιπλα και λοιπό εξοπλισμό, αμοιβές για πρόσληψη προσωπικού-τουλάχιστον πέντε στελεχών (ήτοι διοικητικό στέλεχος, ψυχολόγο με εμπειρία σε θέματα βίας γυναικών, κοινωνικό λειτουργό με εμπειρία σε θέματα βίας γυναικών, ψυχολόγο με ειδίκευση στην παιδοψυχολογία και γενικό βοηθητικό προσωπικό) και λειτουργικές δαπάνες.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !