2 Οκτωβρίου 2014

Ένοχοι οι έξι κατηγορούμενοι για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό

Την ενοχή των έξι κατηγορουμένων ως δράστες του κοινού ποινικού δικαίου και όχι ως τρομοκρατών, μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισε το δικαστήριο μετά από πολύμηνη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων
φυλακών Κορυδαλλού για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Αυτή την ώρα το δικαστήριο διασκέπτεται για να αποφανθεί για τις ποινές που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους.
Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση καθώς δεν πείστηκαν ότι οι πράξεις των κατηγορουμένων έγιναν στο πλαίσιο δράσης τρομοκρατικής οργάνωσης. Ωστόσο, δεν συντάχθηκαν με την εισαγγελική εισήγηση περί αναγνώρισης ελαφρυντικών, με το σκεπτικό ότι η πράξη των κατηγορουμένων ήταν προϊόν συνειδητής επιλογής. Ένα μόνο μέλος τους δικαστηρίου είχε την άποψη ότι έπρεπε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο Ν. Ρωμανό το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Έτσι, οι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία καθώς και για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, πάντως δεν αποδείχθηκε ότι κατείχαν τα πολεμικά τουφέκια για να εφοδιάσουν άλλες ομάδες.
Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής και της παράνομης οπλοκατοχής για αντικείμενα που είχαν βρεθεί σε αυτοκίνητο. Οι δικαστές είχαν την άποψη ότι οι δράστες της διπλής ληστείας, αναγκάστηκαν να κάνουν τη χρήση όπλων. «Ήταν η αντίδρασή τους» όπως είπαν χαρακτηριστικά «όταν έγινε η συμπλοκή με τους αστυνομικούς».
Το δικαστήριο μετέτρεψε το αδικήματα της αρπαγής σε παράνομη κατακράτηση, αφού έκρινε ότι σκοπός τους ήταν η διαφυγή και άρα δεν προσβλήθηκε η ελευθερία του πολίτη, που πήραν μαζί τους.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !