2 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Βουλευτής  Β΄ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, σε συνέχεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε ασκήσει  για τα σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης στο νομό Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε στις 2-10-2014 με τον Υπουργό
Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να του μεταφέρει τη δυσφορία των πολιτών της περιφέρειάς της για την ανεπάρκεια της αστυνόμευσης και την υποστελέχωση των αστυνομικών  υπηρεσιών.
 Η κα Ξουλίδου επισήμανε στον Υπουργό ότι οι ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό είναι τραγικές τόσο στη  Θεσσαλονίκη όσο και στην ευρύτερη περιοχή και ότι πολλά αστυνομικά τμήματα του νομού βγάζουν από κοινού ένα περιπολικό για να καλύψουν μεγάλο αριθμό πληθυσμού αλλά και γεωγραφικής έκτασης.
Συγκεκριμένα οι κενές οργανικές θέσεις διάφορων βαθμών στη Γενική Αστυνομική Δ/νση Θεσσαλονίκης είναι πάνω από 1250 περίπου, ενώ  μεγάλο  είναι το έλλειμμα και σε περιπολικά οχήματα και μοτοσυκλέτες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα μισά περίπου περιπολικά είναι σήμερα ακινητοποιημένα και χρειάζονται επισκευή.
Επίσης, υπάρχει πρόβλημα και με το ωράριο των αστυνομικών, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που εργάζονται σε διπλά νυχτερινά ωράρια και δεν τους  χορηγούνται κανονικά τα ρεπό.
Από την πλευρά του ο Υπουργός, κος Κικίλιας, δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα λυθούν τα θέματα επάνδρωσης των αστυνομικών τμημάτων, καθώς προβλέπεται να γίνει ανακατανομή του αστυνομικού προσωπικού αλλά και συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων και Πυροσβεστικών Σταθμών, ώστε να δημιουργηθούν πολυδύναμα κέντρα, που θα είναι πιο ευέλικτα και πιο αποτελεσματικά.
Η κα Ξουλίδου δήλωσε ότι αναμένει την εφαρμογή των δεσμεύσεων του Υπουργού και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα έως ότου επιλυθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !