22 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση Κουκοδήμου για τον Περιφερειακό της Κατερίνης

Εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησαν οι εργασίες της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης με προϋπολογισμό 65 εκ ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια εθνική οδό, τύπου Εγνατίας, που θα έχει μήκος 10,3 χιλιομέτρων και πλάτος 29 μέτρων, δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα, ενώ θα
υπάρχει και εσωτερική, καθοδηγητική λωρίδα έκτακτης ανάγκης, και στις δύο κατευθύνσεις, αλλά και έρεισμα.
Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα κατασκευαστούν πέντε ισόπεδοι κόμβοι, δύο μεγάλες γέφυρες, 136 και 106 μέτρων, τρεις κάτω διαβάσεις κ.α.
Γενικότερα, ο Περιφερειακός δρόμος Κατερίνης θα αναβαθμίσει την προσβασιμότητα, θα διευκολύνει τις αστικές και όχι μόνο συγκοινωνίες, θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κέντρου, θα διευκολύνει τους επισκέπτες και τους τουρίστες, θα εξυπηρετήσει την οικιστική ανάπτυξη και θα διευκολύνει την πρόσβαση από και προς σε κομβικά σημεία της ευρύτερης περιοχής, όπως ο ορεινός όγκος (Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου), η Παραλιακή ζώνη και νέο νοσοκομείο Κατερίνης.
Αντιληπτό γίνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες για την απρόσκοπτη και όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών.
Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο ότι έχει ήδη προβλεφθεί και διασφαλιστεί το σχετικό κονδύλιο για τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται, υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον από τους πολίτες που εμπλέκονται τα ακίνητά τους στην διαδικασία αυτή.
Ήδη με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που υπογράφηκε από όλους τους Υπουργούς και από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων οι απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή της τριών έργων, μεταξύ των οποίων ο περιφερειακός της Κατερίνης.   Η διαδικασία αυτή επιλέχθηκε  για να συντομευθεί ο χρόνος έκδοσης της απόφασης για τις απαλλοτριώσεις «προκειμένου να καταστεί δυνατόν να ανταποκριθεί το Δημόσιο στις συμβατικές του υποχρεώσεις για παράδοση των χώρων που είναι αναγκαίοι για την εκτέλεση των έργων και να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους μέσα στις συμβατικές προβλεπόμενες προθεσμίες».

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
-Πού βρίσκεται η διαδικασία απαλλοτριώσεων για το έργο της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης;
-Έχουν προχωρήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες τις νομικές πράξεις ώστε να επισπευσθεί η απαλλοτρίωση;
-Ποια είναι τα στάδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Γ.Κουκοδήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !