22 Οκτωβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ


           
Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής,  Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και τις Διευθύνσεις Παιδείας - Κοινωνικής Προστασίας Αθλητισμού και Πολιτισμού διοργανώνουν ιατρική ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής».
            Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ( Μ. Αλεξάνδρου 57) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού και τη θεσμοθέτηση του Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία.
«Σήμερα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση- ο Δήμος μας-  μετά από την επανασύσταση του Κοινωνικού Ιατρείου – προσπαθεί μέσα από μια ενδιαφέρουσα  σειρά ιατρικών  εκδηλώσεων να εξαλείψει συναισθήματα όπως η άγνοια, ο φόβος και η προκατάληψη, αναδεικνύοντας και προτάσσοντας ως νέο τρόπο ζωής, την ενημέρωση, την πρόληψη, την αλληλεγγύη και την  κοινωνική συμμετοχή σε θέματα υγείας που εάν διαγνωσθούν εγκαίρως σώζουν ζωές» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
            Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος του Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης κ. Ελένη Ντελιοπούλου και ακολουθούν :
- «Πρόληψη, Αντιμετώπιση και Νεότερες Εξελίξεις στον Καρκίνο του Μαστού» Δεσίρης Κλέαρχος, Γυναικολόγος, Χειρουργός Μαστού
- «Γενετική Συμβουλευτική σε Περιστατικά Καρκίνου Μαστού» Σαμολαδά Γλυκερία, Βιολόγος - MSc Μοριακή Κυτταρογενετική
- «Ο φόβος σκοτώνει. Ανασταλτικοί Παράγοντες Πρόληψης» Δέσποινα Πάρτσια, Κοινωνική Λειτουργός - Ψυχοθεραπεύτρια, Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης
- Προσωπική Εμπειρία από την κ. Κούλα Δερεκενάρη, Αντιπρόεδρο και Εκπαιδευμένη Εθελόντρια, Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης
            Όπως ανακοινώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας, εντοπίζονται περίπου 4.500 νέα περιστατικά.
Στο πλαίσιο της ημερίδας πρόκειται να δοθούν οδηγίες αυτοεξέτασης του μαστού και θα διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από χορηγούς.
Περισσότερες πληροφορίες: Καλλιόπη Γαλανάκη Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Τηλ./Φαξ: 2310703177.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !