12 Οκτωβρίου 2014

Από την Ορεινή Χαλκιδική στη Νέα Υόρκη

Άλλο ένα παράδειγμα ελληνικής εταιρείας που εν μέσω κρίσης καταφέρνει όχι μόνο να ορθοποδήσει και να κρατηθεί στα πόδια της, αλλά και να επεκταθεί στη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ, είναι αυτή που εμπορεύεται τα προϊόντα «Ορεινή Χαλκιδική, Ονείρου Γη».

Φαίνεται, λοιπόν, πως αυτή η… ονείρου γη δεν περιορίζεται στα στενά ελληνικά πλαίσια, αλλά επεκτείται και στη Νέα Υόρκη. Όπως σημειώνει το Fortunegreece, η συγκεκριμένη εταιρεία συγκεντρώσει τα καλύτερα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή της Ορεινής Χαλκιδικής.
Ένα κατάστημα τύπου παντοπωλείου αναμένεται να υποδεχτεί εντός του Οκτωβρίου τους πρώτους τους πελάτες σε κεντρικό δρόμο της Νέας Υόρκης. Αφορμή για το ταξίδι των προϊόντων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού στάθηκε ένας Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Χαλκιδική, δοκίμασε τα προϊόντα της εταιρείας και αποφάσισε να τα συστήσει και στο αμερικανικό καταναλωτικό κοινό, που είναι γνωστό ότι τρέφει μια ιδιαίτερη εκτίμηση για τα ελληνικά προϊόντα.
Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας όπως: τσίπουρο από μέλι, λάδι από τρούφα, ελιές, γλυκά του κουταλιού ,κρασιά βιολογικής καλλιέργειας, μαρμελάδες, πρόβειο γιαούρτι, βότανα και τραχανάς συγκαταλέγονται στο καλάθι στων προϊόντων που έχει δημιουργηθεί από Έλληνες παραγωγούς 25 χωριών της Ορεινής Χαλκιδικής, οι οποίοι προσπαθούν από κοινού να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα στις αγορές του εξωτερικού.
Η Νέα Υόρκη δεν θα είναι ο πρώτος διεθνής σταθμός των συγκεκριμένων προϊόντων, καθώς μέσω ενός χονδρέμπορα έχουν πάει ήδη σε διάφορα σημεία στη Γερμανία, αλλά και στις γύρω χώρες. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι δε τα μηνύματα που δέχεται η εταιρεία από χώρες της Ασίας, αλλά και ευρωπαϊκές, όπως η Ελβετία και η Ιταλία.
Το ντεπούτο των προϊόντων «Ορεινή Χαλκιδική, Ονείρου Γη», στην ελληνική αγορά έγινε πριν από 2,5 περίπου χρόνια όταν μια παρέα νέων ανθρώπων αποφάσισε να στήσει μια επιχείρηση που θα στηρίζει την τοπική οικονομία.
Η ανάγκη των τουριστών να αγοράσουν κάτι ελληνικό που παράγεται στον τόπο που επισκέπτονται και που το καταναλώνουν και οι ντόπιοι οδήγησε στη δημιουργία της εταιρείας.
Από τον Μάρτιο του 2014 η «Ορεινή Χαλκιδική, Ονείρου Γη», βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, επεκτείνοντας το δίκτυό της και έχοντας μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στη φετινή ΔΕΘ. Στην μεγαλύτερη έκθεσή της στο ευρύ κοινό συνέβαλε η συμμετοχή στη δράση «Ελληνικό Πρωινό», του υπουργείου Τουρισμού, όπου χιλιάδες τουρίστες στη Χαλκιδική είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα της.
Όπως είναι φυσικό λόγω της εντοπιότητας των προϊόντων, στη Χαλκιδική, έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Οι δραστηριότητές της αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς, έχει συνάψει συνεργασίες με περισσότερους από 30 παραγωγούς από τη Γαλάτιστα, την Αρναία, το Παλαιοχώρι, τις Καλύβες, το Μεταγκίτσι, τον Πολύγυρο και αλλού, ενώ εμπλουτίζει διαρκώς τις κατηγορίες προϊόντων που λανσάρει στην αγορά.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !