12 Οκτωβρίου 2014

Ετοιμα σε 6 μήνες τρία εμβόλια κατά του Εμπολα

H Ρωσία θα μπορεί να διαθέσει 3 εμβόλια για την αντιμετώπιση του ιού του Έμπολα στους επόμενους 6 μήνες διαβεβαίωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της χώρας Βερόνικα Σκβόρτσοβα, την ώρα που η επιδημία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 4000 και πλέον ανθρώπων σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

“Έχουμε παρασκευάσει 3 εμβόλια (…) και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμα στους επόμενους 6 μήνες” δήλωσε η Ρωσίδα υπουργός σε τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
“Το πρώτο είναι ήδη έτοιμο για μια κλινική δοκιμή” προσέθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι το ένα από τα εμβόλια παρασκευάστηκε βάση ενός ανενεργού στελέχους του ιού.
 Ο ιός Έμπολα προκαλεί τις ίδιες επιπτώσεις με ένα “οικονομικό εμπάργκο” στις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία καθώς τις απομονώνει από ολόκληρο τον κόσμο και “παγώνει” κάθε είδους δραστηριότητα, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Σιέρα Λεόνε Καϊφάλα Μάρα.
“…Πρόκειται πραγματικά για ένα οικονομικό εμπάργκο. Είτε αυτό μας ευχαριστεί είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα στο πεδίο” τόνισε ο υπουργός στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Παγκόσμια Τράπεζα. Σύμφωνα με τον ίδιο η επιδημία επηρεάζει πολλούς τομείς της οικονομίας (κατασκευές, ορυχεία…) και τις αερομεταφορές και θα “στραγγαλίσει” οικονομικά όλη την περιοχή.
“Όλος ο κόσμος τρέπεται σε φυγή (εξαιτίας) του Έμπολα” προσέθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η επιδημία θα μπορούσε να στοιχίσει 32 δισεκατομμύρια και πλέον δολάρια στη Δυτική Αφρική έως τα τέλη του 2015.
“Τα έσοδα έχουν δραματικά μειωθεί και (…) οι δαπάνες συνεχίζουν να παραμένουν στα ύψη διότι ο προϋπολογισμός μας δεν είχε προβλέψει την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τον Έμπολα” δήλωσε ο Μάρα, η χώρα του οποίου μαζί με τη Γουϊνέα και τη Λιβερία, έχουν πληγεί περισσότερο.
- See more at: http://ikypros.com/?p=51240#sthash.1h38dWE1.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !