29 Σεπτεμβρίου 2014

Υποδοχή λαμπαδηδρόμων της Run Peace International στη Λάρισα




Από την πόλη της Λάρισας, διήλθαν, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, οι  μαραθωνοδρόμοι που μετέχουν στην διεθνής λαμπαδηδρομία Peace Run Ιnternational.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες λαμπαδηδρομίες για την ειρήνη που συνδέει όλη την Ευρώπη από τη Λισαβόνα έως το Βελιγράδι. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου του 2014 και θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες στο Βελιγράδι.
Τους λαμπαδηδρόμους υποδέχθηκαν στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος, στελέχη της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Παιδείας και Νεολαίας κ. Αλέξη Μπατζιανούλη, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους δρομείς, εξήρε την πρωτοβουλία για τον μαραθώνιο Ειρήνης, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει πλήρης αποδοχή και εφαρμογή της Οικουμενικής Διακήρυξης των δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 
Μετά την υποδοχή, οι δρομείς ξεναγήθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης, για το οποίο δήλωσαν εντυπωσιασμένοι. 

Σημειώνεται ότι η λαμπαδηδρομία αποτελεί έμπνευση του οραματιστή της ειρήνης Sir Chinmoy και διεξάγεται από το 1987 στο πνεύμα της αγάπης, της αρμονίας και της ενότητας. Από τότε αυτή η πρωτοβουλία έχει επισκεφθεί περισσότερες από 150 χώρες και οι διεθνείς ομάδες δρομέων έχουν διανύσει περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα. Το απλό μήνυμα του Γύρου:  «Το πρώτο βήμα είναι το δικό σου» έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !