29 Σεπτεμβρίου 2014

Όμορφες βραδιές αρχαίου πολιτισμού στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη


Δύο όμορφες θεατρικές βραδιές γεμάτες από αρχαίο πολιτισμό είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τυχεροί που παραβρέθηκαν σε εκδηλώσεις που έγιναν στο Αμφιθέατρο του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας και διοργανώθηκαν από την αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η πρώτη παράσταση συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αντιπεριφέρεια Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τη Βάρδια Live και το θέατρο Παράθλαση. Η παράσταση με τον τίτλο «Ατρείδες Μυκηναίων Έργα», περιλάμβανε έργα του Αισχύλου, του Σοφοκλή  και του Ευριπίδη και  ήταν ενταγμένη στο θεσμό «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014» του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013. Με τον κόσμο να δίνει το παρών και να γεμίζει το αμφιθέατρο του Πέτρινου της Πυλαίας.
Η δεύτερη παράσταση συνδιοργανώθηκε από την Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου  και το «Θέατρο Κίνηση» και περιελάμβανε τη θεατρική παράσταση  «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη.

Και στις δύο εκδηλώσεις το παρών έδωσαν πλήθος κόσμου, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ανατολή Κωνσταντινίδου, η οποία χαιρέτισε τις δύο θεατρικές παραστάσεις δίνοντας συγχαρητήρια στους συντελεστές τους, και Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Πάρης Τσογκαρλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !