25 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόβλημα στη μεταφορά μαθητών στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

“Αγώνα Δρόμου” για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών καταβάλλει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.
            Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα που σηματοδότησε η απαγόρευση μεταφοράς μαθητών με δημοτικά λεωφορεία είναι μεγάλα, καθώς ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου
παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες που άπτονται της γεωγραφικής του θέσης, με αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός μαθητών που κατοικούν σε απομακρυσμένα σημεία του Δήμου, και προκειμένου να μεταβούν στα σχολεία τους, να αναγκάζονται να διασχίζουν πεζοί σημεία μεγάλης επικινδυνότητας, όπως ο Περιφερειακός, η υπόγεια διάβαση της οδού Αγαμέμνονος, η οδός Μοναστηρίου και οι σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή της Διαλογής.
            Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο μείζον αυτό πρόβλημα ο Δήμαρχος Κορδελιού–Ευόσμου κ. Πέτρος  Σούλας υπέβαλε γραπτό αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς για την εξαίρεση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου από τη σχετική απαγόρευση, ζητώντας να επιτραπεί στον Δήμο να εξυπηρετήσει τους μαθητές στο πλαίσιο λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας. “Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κάθε ενέργεια για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος. Καλούμε τους αρμόδιους να μεριμνήσουν άμεσα και να δώσουν εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς  η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας τίθεται πάνω από όλα”  δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, τονίζοντας πως ο Δήμος είναι αποφασισμένος να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα.
            Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιάννη Καμαρινό, το πρόβλημα της μετάβασης των μαθητών στα σχολεία συνιστά συνέπεια του δραματικού προβλήματος της σχολικής στέγης. Ένα πρόβλημα που αναγκάζει τους μαθητές νεόδμητων περιοχών που δεν διαθέτουν σχολικές υποδομές να μετακινούνται στα πλησιέστερα σχολεία, διασχίζοντας μεγάλες αποστάσεις και σημεία μέγιστης επικινδυνότητας. “Είναι αδιανόητο για τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Βόρειας Ελλάδας να μην κατασκευάζονται σήμερα σχολεία,  τη στιγμή που ο Δήμος έχει παραχωρήσει οικόπεδα και υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες, οι οποίες έχουν “παγώσει” λόγω αδυναμίας του ΟΣΚ να χρηματοδοτήσει τα έργα.  Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι  το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι “εκρηκτικό” για την πολυπληθή μαθητική κοινότητα του Δήμου μας και πρέπει επιτέλους να επιλυθεί άμεσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το 22ο & 25ο Δημοτικά Σχολεία άνωθεν περιφερειακής, όπου τρεις βδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους οι μαθητές δεν μπορούν να κάνουν μάθημα καθώς οι σχολικές αίθουσες δεν επαρκούν” τόνισε ο κ. Καμαρινός, προσθέτοντας πως ο Δήμος προχωρά στην προμήθεια ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών, η οποία ωστόσο αποτελεί μια προσωρινή λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !