25 Σεπτεμβρίου 2014

Ερώτηση Σταυρούλας Ξουλίδου για το Κλείσιμο σε 49 Σχολές Πανεπιστήμιων και ΤΕΙ

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με την πρόσφατη Έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση 49 τμήματα των Α.Ε.Ι. απειλούνται με λουκέτο.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για 8 Πανεπιστημιακά τμήματα και 41 Τ.Ε.Ι., τα οποία είναι αντιμέτωπα με το πρόβλημα της βιωσιμότητας. Τα ανωτέρω τμήματα λειτουργούν με λιγότερα από εννέα μέλη ΔΕΠ, γεγονός που τις θέτει εκτός του μηχανογραφικού δελτίου 2015, εφόσον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για σύσταση Πανεπιστημίου ή Τεχνολογικού Ιδρύματος. 

Ανάμεσα στις σχολές αυτές είναι τα τμήμα Ισπανικής και Τούρκικης Γλώσσας και Σλαβικών Σπουδών, το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Όπως καταλαβαίνετε κύριε Υπουργέ, αυτό θα προκαλέσει δυσχέρειες όχι μόνο στους μελλοντικούς φοιτητές, αλλά και στους ήδη φοιτώντες καθώς και στο Ακαδημαϊκό και Διοικητικό προσωπικό.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.    Προτίθεστε να προβείτε σε άμεσες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί το επικείμενο κλείσιμο των ανωτέρω Σχολών;
2.    Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την κρίσιμη αυτή κατάσταση που θα επιβαρύνει περαιτέρω την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;
3.    Ποια μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να διασφαλισθεί η ολοκλήρωση των σπουδών για τους ήδη φοιτώντες στα εν λόγω τμήματα;

Η ερωτώσα βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !