26 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκλωβισμένες οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις από τη διαρκώς μειούμενη ρευστότητα

Η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη–Αικατερινάρη κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας σχετικά με τον εγκλωβισμό των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από την διαρκώς μειούμενη ρευστότητα.

Η βουλευτής έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και με το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας, αλλά παρά τις προτάσεις της για ουσιαστική διευκόλυνση της χρηματοδότησής τους, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις αναζητούν ρευστότητα 18 δις ευρώ, ενώ τα χρέη «πνίγουν» σχεδόν τις μισές από αυτές. Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις βρίσκονται πλέον εγκλωβισμένες μεταξύ της έλλειψης «ζεστού» χρήματος και των ακριβών επιτοκίων των επιχειρηματικών δανείων.
Εγείρει δε τις ανησυχίες της καθώς τροχοπέδη αποτελούν και οι ιδιαίτερα υψηλές επισφάλειες κυρίως στα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες διαμορφώνονται στο 47%, με τη διατήρηση των επιτοκίων ακόμα σε υψηλά επίπεδα.
Τέλος, ερωτά ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση για την επίλυση της κατάστασης ως προς τη διαρκώς μειούμενη ρευστότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων καθώς και αν υπάρχουν στα σχέδιά της ενέργειες για τη μείωση των τραπεζικών επιτοκίων, όταν δε το επιτόκιο της ΕΚΤ είναι πολύ χαμηλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !