26 Σεπτεμβρίου 2014

Θετική η ρύθμιση για σύνταξη αγροτών στα 62

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας η οποία δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες που έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης να συνταξιοδοτηθούν στην ηλικία των 62 ετών -υλοποιώντας έτσι την κυβερνητική δέσμευση που είχε αναληφθεί κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων του 2013- έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας η οποία προβλέπει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης των αγροτών που έχουν φθάσει στο 62ο έτος της ηλικίας τους και έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης συνιστά μια θετική εξέλιξη. Υπενθυμίζω ότι τη ρύθμιση την είχαμε προαναγγείλει το Φεβρουάριο του 2013, εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, με την ανακοίνωση μέτρων υπέρ των αγροτών εν μέσω των τότε αγροτικών κινητοποιήσεων. Είναι, επίσης, θετικό ότι η τελική ρύθμιση συμπεριλαμβάνει και τη δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών χρόνων, έτσι ώστε να ευνοηθούν πολλοί περισσότεροι αγρότες, πολύ πιο νωρίς. Αίρεται, έτσι, μια αδικία που υπήρχε για τους αγρότες σε σχέση με άλλους ασφαλισμένους».


Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη δήλωσή του καλεί επίσης το υπουργείο Εργασίας «να κάνει το επόμενο βήμα αναστέλλοντας την υποπαράγραφο του νόμου 4254/14 καθώς, με διασταλτική του ερμηνεία, ζητείται η παρακράτηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της ενιαίας ενίσχυσης για οφειλές των αγροτών στον ΟΓΑ. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1306/2013, οι ενισχύσεις θα πρέπει να καταβάλλονται στο ακέραιο από τις αρμόδιες εθνικές αρχές στους δικαιούχους, και σε κάθε περίπτωση το ευρωπαϊκό δίκαιο κατισχύει του εθνικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !