4 Απριλίου 2013

Δεύτερο σεμινάριο για τις τρούφες στον Όλυμπο στις 21 Απριλίου 2013




Την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο εστιατόριο «Εφέσου Γεύσεις» στη Νέα Έφεσο Δ.Δίου-Ολύμπου στις 8.00 το πρωί θα διεξαχθεί σεμινάριο για τις τρούφες στην Πιερία. Ομιλητές θα είναι η Ελευθερία Τζιάτζιου(Σύμβουλος καλλιέργειας) και ο Βασίλης Γουλάντας (Καλλιεργητής).
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8:00 π.μ. Έναρξη ημερίδας στο εστιατόριο Εφέσου Γεύσεις, για καφέ και ενημέρωση.

9:00 π.μ. Κυνήγι για συλλογή τρουφών της εποχής σε δάση του Ολύμπου με 2 τρουφόσκυλα. Η Μάγια labrador και η Ντάνα Springer Spaniel θα μας βοηθήσουν ώστε να εντοπίσουμε και να συλλέξουμε τρούφες στον Όλυμπο.

12:00 μ. Επιστροφή στο εστιατόριο «Εφέσου Γεύσεις», στην Νέα Έφεσο Δ.Δίου-Ολύμπου όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες που θα αφορούν:

Καλλιέργεια της τρούφας (θετικά και αρνητικά σημεία, καλλιεργητικές φροντίδες, προοπτικές).

Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά τρούφας (τρουφόσκυλα)

Συλλέγοντας τρούφες στα ελληνικά δάση (εμπορεύσιμα είδη, σημαντικά στοιχεία για την συλλογή κάθε είδους ξεχωριστά. Σωστή διαχείριση).

2:00 μ.μ. Γεύμα και γευσιγνωσία με φρέσκες τρούφες. Ορεκτικά αρωματισμένα με τρούφες. Κυρίως πιάτα με ζυμαρικά, ψητά σκαλοπίνια αλά κρεμ, τυριά και πράσινες σαλάτες εποχής με φρέσκες τρούφες, που θα επιμεληθούν δύο εξαιρετικοί σεφ της Πιερίας. Άφθονο λευκό ή κόκκινο κρασί, από οινοποιεία της περιοχής.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η ημερίδα θα συνεχιστεί με συζήτηση που θα αφορά τις τρούφες ως αργά το απόγευμα της Κυριακής.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
6948 20 48 79

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !